Home / After Work / U potrazi za G-tačkom

U potrazi za G-tačkom

Mit o G tački je jedno od pitanja koje privlače našu pažnju već decenijama, još otkako je ‘50. godina prošlog vijeka prvi put spomenuta u stručnoj literaturi. Tada je je dr Ernst Grafenberg pisao o izvjesnoj zoni veličine zrna graška na zidu vagine čija stimulacija, navodno, garantuje da će žena ubrzo doživjeti intenzivan orgazam. Kao potvrda ove teorije, navođeni su drevni indijski tekstovi koji opisuju “posebno osjetljivo mesto u vagini čija stimulacija dovodi do neopisivog zadovoljstva”.

Ipak, naučnici već 60 godina ne mogu da se slože oko toga da li G tačka stvarno postoji ili ne. Ultrazvučni pregledi i analize tkiva nisu dokazali postojanje erogene zone koja bi potvrdila ovaj mit.

Ali, ovde je reč o “nauci” protiv “iskustva žena”. Jer, ako ne postoji, vjerovatno ste imali bar jedno iskustvo, bar jedan toliko dobar seks u životu da ne možete da se ne zapitate šta ste tada “pogodili” ako ne G tačku…

“Imate mnogo žena koje tvrde da imaju jednu zonu koja je erogena, i koja je znatno osetljivija od ostatka vaginalnog kanala”, kaže dr Ivon Fulbrajt, doktor seksolog. “Ja dozvoljavam mogućnost da za neke žene G tačka nije mjesto koje je izvor velikog uzbuđenja, baš kao što za neke žene bradavice nisu erogena zona iako ih uobičajeno smatramo ‘osjetljivim’ tačkama. Ali, to nije dokaz da G tačka ne postoji”, zaključuje ona.

Ako vjerujete da postoji, samo niste sigurni gde se tačno “krije”, evo kako da je pronađete.

Za one koji njeno postojanje ne dovode u pitanje, G tačka je nešto kao “sveti gral” ženske seksualnosti, nešto što može da “otvori” potpuno nove dimenzije uživanja.

“U pitanju je mala masa sunđerastog erektilnog nervnog tkiva, parauretralnog kanala, žljezda i krvnih sudova, i nesporno je da za neke žene to može biti erogena zona”, kaže dr Fulbrajt.

G tačka smještena je između stidne kosti i prednje strane grlića, oko pet, šest centimetara od početka vaginalnog otvora, na prednjem zidu vagine (dakle, onom koji je bliži stomaku, ne leđima).

Pre nego što se upustite u istraživačku misiji, uradite “domaći”. Zastanite, dakle, i… zamislite se. Dozvolite sebi mali predah, odvojite malo vremena da se opustite, tako da možete da se prepustite uživanju. Obucite veš u kojem ste sami sebi lijepi. Možda i samodržeće čarape, cipele sa visokom potpeticom, ovaj put, za promjenu, sebe radi… Prilagodite osvetljenje, pustite muziku koju volite, upalite svijeće. Ili pustite pornić, ako je to ono što zaista želite. Maštajte otvorenih očiju, posmatrajte svoje tijelo kao dragocjenost. Zavodite sami sebe. I zaboravite na kočnice. Na ljubavnika koji će vas milovati bolje nego što vi to same možete naletićete samo ako imate mnogo sreće. Možda jednom u životu. Možda nikad.

Dakle, zamislite situaciju koja vas uzbuđuje toliko da uzdrhtite. I onda je razvijte do krajnjih granica. A onda ih pređite. Jer tu ste samo vi, i nema nikoga ko bi vas sputavao ili osuđivao.

Kad ste dostigli to “samo što nisam” stanje svesti, usredsredite se na tijelo. Ali ne na onu jednu ili dve zone za koje znate da će vam “završiti posao”. Dozvolite sebi uživanje u otkrivanju novog. Možda vas sopstveno tijelo iznenadi. Pokušajte da se dodirujete povratu, grudima, zadnjoj strani kolena, butinama… Perineumu možda? Taj centimetar, dva kože između vaginalnog i analnog otvora možda je baš ono za čime ste tragali…

Kad se uzbudite dovoljno, prodrite prstima u vaginu, i pažljivo se dodirujte(malo lubrikanta na prstima nikad nije na odmet). Kad se uzbudimo, krv se sjuri u karlicu, a G tačka se malo uveća i postane osjetljivija. Može se desiti da je pod rukom čak malo “grublja” u odnosu na okolno tkivo. I imajte u vidu da se veličina G tačke može razlikovati, od kružića prečnika zrna graška, do onog veličine novčića.

A kad je jednom nađete… tijelo će vam samo reći kako dalje. Do orgazma Ili i dalje od toga…

 

A jeste li znali da i muškarci imaju G tačku? I više od toga. Proizvođači igračaka za odrasle izradili su čak i poseban vibrator namijenjen stimuliranju muške G tačke. I kako je pronaći?

Gdje je muška G tačka?
Ako još niste znali, muška G točka je prostata. To je žlijezda koja se nalazi otprilike pet do sedam centimetara od anusa, na prednjoj strani analnog kanala i neposredno ispod mjehura.

Iako je njezin osnovni zadatak proizvodnja sjemenske tekućine i lučenje iste u mokraćnu cijev, prostata ne doprinosi samo reprodukciji muškarca nego ga može dovesti i do vrhunca.

Masaža i dodirivanje prostate neke muškarce može dovesti do najjačih orgazama koje su ikad doživjeli, a znalci govore da to dobro utječe i na zdravlje prostate.

Kako do orgazma iz snova?
Prostatu možete stimulirati na dva načina: laganom masažom međice ili kroz anus. Kako bi vam partner dozvolio stimuliranje prostate na taj način, morate se najprije pobrinuti da oboje budete dovoljno opušteni i stvarno željni nove avanture. Bez velike razine povjerenja i pozitivnog odnosa, do igrica te vrste jednostavno neće doći.

Ako sve to imate, onda možete to pokušati na način koji se vama čini najboljim, ali uvijek umjereno i s osjećajem.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)