Home / After Work / Masaža, oblozi i ispijanje urina za zdravo tijelo i lijepu kožu

Masaža, oblozi i ispijanje urina za zdravo tijelo i lijepu kožu

Urea u kremama već je dobro poznata činjenica na kozmetičkom tržištu u Hrvatskoj. Ova tvar iz urina ovlažuje kožu, stišće pore, uklanja akne i čini je ljepšom. No jeste li čuli za urinoterapiju?

Pozitivan utjecaj urina na ljudsko zdravlje i ljepotu kože poznata je već tisućama godinama u alternativnoj medicini. Ispijanje vlastitog urina, masaža urinom ili oblozi samo su dio te prakse za cijeljenje rana, oštećenja kože, liječenje dijabetesa, astme, bubrežnih kamenaca, i mnogih drugih bolesti.

Na Zapadu je urinoterapija postala popularna u zadnjih dvadesetak godina, kada su se počele objavljivati zapažene knjige ove tematike, poput “Iscjeljivanje urinom“autorica Ingeborg Allmann i Ulrike Kohrs-Gerlach.

Zagovornici urinoterapije tvrde da ljudski urin sadrži proteine, minerale, enzime i hormone potrebne za samoizliječenje mnogih bolesti, a posebno onih vezanih uz kožu. Tako se oblozi od prve jutarnje (sterilne) mokraće preporučuju za osobe što pate od dermatitisa, ekcema i psorijaze.

Urinoterapija kao metoda samoizlječenja

“Mokraća ja puna uree, koja se koristi kao dodatak nekim emolijentima za kožu kod ekcema i ovakvih stanja,“ ističe dr. Jelena Jakić, specijalistica dermatovenerologije, no s obzirom da se broj bakterija ubrzano množi nakon mokrenja, ista tvrdi da nema opravdanja za samostalnu aplikaciju urina na kožu.

Zagovornici urinoterapije predlažu i masiranje mokraćom kako bi se otrovi izbacili iz tijela putem kože, a tvrde da se njome može kapati i nos za brzinsko pročišćenje dišnih putova. Dio tvrdi da grgljanje urina može donijeti trenutni spas od grlobolje i zubobolje, dok se ispijanje ove tjelesne tekućine preporučuje kod liječenja nekih ozbiljnih bolesti poput tuberkuloze.

Mi smo (na studiju) na povijesti medicine učili razne načine kako su ljudi pokušavali doći do lijekova, i to se čini zanimljivo, i stvarno je bilo suludih stvari. Između ostalog nalazim, i ovu metodu ispijanja mokraće takvom suludom metodom,” ističe dr. Jakić./zadovoljnahr/

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)