Home / Vijesti / BiH / Erdoan organizovao radnu večeru u čast Dodika i Džaferovića

Erdoan organizovao radnu večeru u čast Dodika i Džaferovića

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan je nakon održanih sastanaka organizovao radnu večeru u čast predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i člana Predsjedništva Šefika Džaferovića koji borave u zvaničnoj posjeti Ankari.

Radna večera, koja se organizovana u predsjedničkoj palati, zatvorena je za medije.

Podsjetimo, predsjednik Republike Turske Redžep Tayyip Erdoan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpisali su danas u Ankari revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine.

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palače u Ankari, uslijedio je sastanak članova Predsjedništva BiH s Erdoanom, nakon čega je održan i sastanak delegacija Turske i BiH.

U fokusu razgovora tokom posjete bio je revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji je danas i potpisan. Potpisan je i Memorandum o razumijevanju u vezi s izgradnjom autoputa Beograd – Sarajevo, kojim je predviđena dinamizacija procesa u izgradnji dijela puta koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Stanarine u nekim velikim njemačkim gradovima počele padati, München najskuplji

Stanarine za iznajmljene stanove u većim njemačkim gradovima su u posljednjem kvartalu prošle godine prestale …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)