Home / After Work / Kako znati ulazi li vam netko na Facebook?

Kako znati ulazi li vam netko na Facebook?

Iako znate da Mark Zuckerberg ima pristup svim porukama, više strahujete od pomisli da ih čitaju vaši poznanici. Srećom, Facebook je osmislio način da to provjerite i osigurate se.

Jedan od najvećih modernih strahova je strah od provale na Facebook, WhatsApp ili neku drugu društvenu mrežu na kojoj se vode privatni razgovori. Ako ste ovisnik o društvenim mrežama, vjerojatno ste u privatnim porukama razmijenili podosta doista privatnih stvari. Zanima vas, je li netko upao na vaš profil?

Facebook je osmislio način da to provjerite. Mnogi od vas već vjerojatno znaju za ovu opciju, no nije naodmet podsjetiti se.

Prije svega trebate se prijaviti te potom kliknuti na maleni trokutić u desnom kutu gornje plave trake. Otvorit će vam se onaj isti padajući izbornik koji otvarate kada se želite odjaviti s Facebooka. Nakon toga kliknite Settings (postavke).

 

Zatim pronađite opciju security and login (hrv. sigurnost i prijava) koja se nalazi druga po redu s lijeve strane ekrana.

 

Sada se na sredini ekrana izlista par opcija, među ostalima i Gdje ste prijavljeni (engl. where you're logged in). Kliknuvši na to, izlistat će vam se popis mjesta i lokacija s kojih ste bili prijavljeni na svoj račun. Vjerojatno ćete primijetiti neke sumnjive lokacije, no to može biti pogreška GPS-a. U svakom slučaju, najpametnije je kliknuti na tri točkice koje se nalaze desno od svake lokacije te kliknuti log out (odjavi).

 

Ako želite biti još sigurniji i smanjiti mogućnost upadanja na Facebook, promijenite lozinku i redovito pregledavajte ovu opciju. Također možete postaviti još strože mjere opreza klikom na Setting Up Extra Security gdje vam se nudi niz opcija, kao npr. SMS svakog puta kada se netko prijavi na vaš profil s novog uređaja, sigurnosni ključevi, generator koda, itd.

Provjeravajte svoje profile, pišite što manje privatnih stvari na društvenim mrežama, družite se više i spavajte mirno!/studentski.hr/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)