Home / Vijesti / Svijet / Otkriveni proizvođači i prodavci krivotvorenih “Lego” kockica!

Otkriveni proizvođači i prodavci krivotvorenih “Lego” kockica!

Kineska policija razotkrila je bandu koja je proizvodila i prodavala krivotvorene “Lego” kockice, čija je vrijednost na tržištu premašila 30 miliona dolara.

Uhapšene su četiri osobe i zaplijenjeno je više od 630.000 gotovih proizvoda kada je policija upala u radionicu igračaka u gradu Šenžen na jugu Kine, u kome su se proizvodile lažne “Lego” kockice, javlja BBC.

Igračke, uključujući imitaciju seta “Zvjezdane staze”, kopirane su sa projektnih planova “Lega”. Lažni proizvodi odnose se i na “Lego film dva”, ali pod imenom “Lepin kocke dva”.

Policija je saopštila da je u oktobru prošle godine u Šangaju utvrdila da su kockice firme “Lepin”, koje su bile dostupne na tržištu, veoma slične “Lego” kockicama.

Kineske vlasti objavile su fotografije na kojima se vidi nevjerovatna sličnost kineskih i kockica čuvenog danskog giganta “Lega”.

Ovaj lažni “Lego” prodavao se po znatno nižoj cijeni u odnosu na pravi “Lego”, pa je tako jedna kutija ili set koštao tri američka dolara, a isti ili sličan pravi “Lego” najmanje 15 dolara.

“Lego” je prošle godine obilježio rast nakon prvog pada prodaje i profita 2017. godine. To je bio prvi pad profita u posljednjih 13 godina.

“Lego” godišnje proda oko 75 milijardi kockica u više od 140 zemalja, a proizvodi se u Meksiku, Kini, Češkoj, Mađarskoj i Danskoj./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)