Home / Vijesti / BiH / Ko su braća Ćulum uhapšena u Sanskom Mostu

Ko su braća Ćulum uhapšena u Sanskom Mostu

Policija Unsko-sanskog kantona (USK) u utorak je uhapsila braću Ćulum Armina i Nermina iz Sanskog Mosta jer se dovode u vezu s ubistvom Slaviše Krunića, biznismena iz Banjaluke.

Inače, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin, piše portal “Avaz.ba“.

Oni su na čelu bajkerske organizacije “United Tribuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za bezbjednost.

Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Armin Ćulum je u centar pažnje javnosti dospio 2014. godine kada su pripadnici Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli kuću Armina Ćuluma u Sanskom Mostu u okviru međunarodne policijske akcije “Ezel”, koju je provodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke. Tada je razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom.

“United Tribuns” djeluje u Austriji i Švajcarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe “Hells Angels” i “Bandidos”./avaz/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)