Home / After Work / Par držao 10.000 pčela na balkonu zgrade

Par držao 10.000 pčela na balkonu zgrade

Insekti su počeli da se razmnožavaju unutar košnice i uskoro je njihov broj dostigao 10.000 pa su počeli opasno da smetaju drugim stanarima u zgradi.

Tokom cijele jedne godine, jedan par u Kini je provocirao svoje komšije držeći na balkonu stambene zgrade košnicu sa 10.000 pčela.

Policija je pozvana u stambenu zgradu u obalskom gradu Ningbou nakon što je par koji živi tamo više puta ignorisao molbe komšija za hiljade pčela koje su držali na balkonu.

Prije skoro godinu dana neimenovani par je postavio košnicu na balkon u nadi da će balkon koristiti kao “apartman za ubod pčela”, koji je navodno oblik alternativne medicine za koji se vjeruje da pomaže kod bolesti reumatskog artritisa.

Insekti su počeli da se razmnožavaju unutar košnice i uskoro je njihov broj dostigao 10.000 pa su počeli opasno da smetaju drugim stanarima u zgradi.

Komšije su uputile niz žalbi ovom paru, međutim oni su svaki put odbili da pomjere svoje “kućne ljubimce” sa balkona. Zbog ove neposlušnosti stanari su bili prinuđeni da pozovu policiju.

Drugi stanari u kompleksu su mogli opasno da nastradaju zbog vaših pčela. Šta da je neko od njih bio alergičan na ubod. Jeste li razmišljali o tome”, rekao je policajac ženi koja sa suprugom drži pčele, međutim ona se nije pretjerano obazirala na ove rečenice.

Ona smatra da ubod pčele nije ništa opasno te da je i ona sama bila ubodena mnogo puta.

“Mi smo se emotivno vezali za ove pčele i ne želimo da ih pomjerimo”, rekla je Kineskinja.

Ipak, ovaj par je na kraju pristao da izmjesti košnicu na neko drugo mjesto, jer im je zaprijećeno kaznom od 74 dolara dnevno ukoliko to ne učine što prije.

Par je takođe naišao na niz kritika na društvenim mrežama, gdje ih je većina korisnika opisala kao sebične jer su dovodili u opasnost svoje komšije.

Možeš da držiš i dinosaurusa, ali samo pod uslovom da on ne utiče na druge u tvojoj okolini”, glasio je jedan od komentara.

I drugi korisnici su napisali da se dive komšijama koje su izdržale sve ovo vrijeme bez intervencije, te da je bilo krajnje vrijeme da pozovu policiju.

Ovo nije prvi slučaj da je neko odlučio da drži pčele kao kućne ljubimce.

Tokom 2017. jedan par takođe iz Kine je uhapšen zato što je u dnevnom boravku držao košnicu koja je imala preko 12.000 pčela, jer im je feng šui ekspert rekao da pčele donose dobru sreću. /Slobodna Bosna/

 

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)