Home / Vijesti / BiH / Meho Beton se nakon 15. operacije vraća kući

Meho Beton se nakon 15. operacije vraća kući

Četrnaestogodišnji Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, nakon vađenja kanile vraća se na tri mjeseca kući, a uskoro bi trebalo da krene s fizikalnim terapijama, saopšteno je na Facebook stranici “pomozi.ba”.

Ovo je ukupno 15. operacija kojoj je Meho podvrgnut, a prethodno je obavljena i operacija na desnom laktu. Takođe je imao i zahvate na lijevoj ruci.

“Mali heroj vraća se kući na 3 mjeseca nakon čega kreće sa fizikalnim terapijama. Jučer mu je izvađena kanila, tačno 20 mjeseci nakon što je postavljena, a završen je i desni lakat. Hrabri dječak nastavlja dalje svoju borbu!”, naveli su na pomenutoj stranici u sliku dječaka.

Krajem januara Hrabri dječak je dobio specijalno odijelo koje treba da ga štiti od spoljnih uticaja i da održava vlagu kože, a koje treba da nosi naredne dvije godine.

Ovaj hrabri četrnaestogodišnji dječak, iz naselja Čiriš u Gračanici, je 2017. godine u radionici na malu drvenu dasku želio ugravirati ime svoje simpatije, ali je pogriješio slovo pa je benzinom polio pločicu kako bi ispravio grešku. Međutim, neposredno poslije toga je došlo do eksplozije u radionici i mali Meho je hospitalizovan u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, gdje mu je spasen život, a poslije je prebačen na liječenje u Zagreb.

Meho je prilikom eksplozije zadobio vanjske i unutrašnje opekotine, koje su obuhvatile 65 odsto njegovog tijela. Imao je pet transplantacija kože te više desetina anestezija.

Ljekari su mu ranije davali male šanse da preživi, ali se on herojski, sopstvenom snagom uspio izboriti protiv nemogućeg i ostati živ. Njegov oporavak i dalje traje, uz veliku podršku njegovih roditelja, koji su kao i Meho jaki, jači i od betona./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)