Home / Investicije / UZBUNA U DUBROVNIKU:Kontroverzni biznismen iz Kiseljaka gradi vile tik do stambenih zgrada koje grade Edin Džeko i Emir Spahić…

UZBUNA U DUBROVNIKU:Kontroverzni biznismen iz Kiseljaka gradi vile tik do stambenih zgrada koje grade Edin Džeko i Emir Spahić…

Tihomir Brajković, kontroverzni biznismen iz Kiseljaka i jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu, na glavici Babina kuka iznad hotela More gradit će šest vila, a raščišćavanje parcele već je počelo.

Krenulo se sa sječom makije, a uskoro bi, može se čuti, mogli uslijediti i radovi na iskopu, piše dubrovački.hr.

Građevinsko zemljište

Brajković, odnosno njegova dubrovačka tvrtka Šest luksuznih vila d.o.o., vlasnik je atraktivnog zemljišta smještenog u ulici Kardinala Stepinca odmah do stambenih zgrada koje među ostalim trenutačno grade Edin Džeko i Emir Spahić

Rijetki koji su vidjeli idejni projekt kažu da se radi o zdanjima koja će budućim vlasnicima pružiti vrhunski luksuz te da arhitektonskim rješenjem podsjećaju na one koje se grade u Svetom Jakovu.

Što će točno i kada Brajković graditi u Dubrovniku, pokušali su saznati direktno od kiseljačkog poduzetnika, no zasad ga iz Dubrovačkog vjesnika nisu uspjeli konktaktirati.

Obogati se stanogradnjom

Brajković je tvrtku ‘Šest luksuznih vila’ sa sjedištem u Vukovarskoj ulici, u zgradi bivšeg DTS-a, osnovao 2015. godine. Točnije, kao osnivač navodi se njegova švicarska tvrtka ‘PET engineering’ AG koju, prema švicarskom registru vodi Josip Šubašić, dok je Brajković u dubrovačkoj tvrtki direktor.

Podsjetimo kako je Tihomir Brajković vlasnik tvrtke Tibra Pacific i Meso – Impex, a svoje je bogatstvo zaradio u građevinskom sektoru, točnije stanogradnji. Tako je u Sarajevu, u naselju Stup u kolovozu prošle godine Brajković krenuo s izgradnjom poslovno-stambenog kompleksa s tri zgrade, dok istovremeno njegova tvrtka Meso – Impex je državi navodno dužna više od 9 milijuna konvertibilnih maraka.

Brajković je poznat i hrvatskoj javnosti kad je u Makarskoj 2015. godine namjeravao izgraditi stambenu zgradu uz samu zvjezdarnicu i astro park koji su u državnom vlasništvu…

Gradi hidrocentralu na Bosni?

Forbes ga je nedavno uvrstio na listu nekoliko najbogatijih poduzetnika u regiji, a nagađa se kako je i pregovarao o gradnji hidrocentrale na rijeci Bosni u Zavidovićima.

(SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)