Home / Vijesti / BiH / Borački zakon: Burna rasprava između Hamdije Abdića Tigra i predstavnika boraca zbog glasanja (VIDEO)

Borački zakon: Burna rasprava između Hamdije Abdića Tigra i predstavnika boraca zbog glasanja (VIDEO)

Prijedlog zakona o demobilisanim borcima FBiH na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nije dobio podršku da ide po skraćenoj proceduri, zbog čega je došlo do manjeg incidenta u sali Parlamenta FBiH.

Naime, nakon što se zastupnik SDA Hamdija Abdić Tigar tokom glasanja izjasnio da je suzdržan, predstavnici boraca koji su bili u sali počeli su mu dobacivati, nakon čega je on ustao i otišao do ruba sale gdje je nastavljena rasprava.

Počela je žučna rasprava, a kako se moglo vidjeti, bilo je i određenih prijetnji, prenosi portal klix.ba.

Inače, zakon o demobilisanim borcima nije dobio podršku da se razmatra po skraćenoj proceduri budući da su zastupnici iz HDZ-a bili protiv, dok su oni iz SDA i SBB-a bili suzdržani pa tako nije bilo dovoljno glasova.

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Alma Kratina je kazala da je usvajanje zakona predloženo po hitnoj proceduri zato što borci, nakon svega što se dešavalo u proteklom sazivu, nemaju vremena za čekanje.

“Mi smo predložili isti zakon koji je u prethodnom sazivu usvojen u oba doma Parlamenta Federacije BiH, zajedno s amandmanima, što sada neće da podrže predlagači tog istog zakona”, rekla je Kratina.

Podsjećamo, zakon o pravima demobilisanih boraca predložili su DF i GS.

Klix.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)