Home / Vijesti / BiH / Grad u BiH protjeruje kladionice iz centra grada !

Grad u BiH protjeruje kladionice iz centra grada !

VIJEĆNICI Gradskog vijeća Zenice donijeli su Odluku o mogućnostima obavljanja poslovnih djelatnosti u pojedinim ulicama ili dijelovima ulica na području Grada Zenice kojom je naređeno da se iz centra grada, tržnih centara i duž glavne prometnice zatvore sve kladionice i kockarnice, piše Klix.ba.

U poslovnim prostorima na području Zenice koji gravitiraju u određenim ulicama uskoro neće biti kladionica i kockarnica. Odluka je to vijećnika Gradskog vijeća Zenice koji su na taj način odlučili uvesti red u centar grada, ali i druge ulice u blizini centra grada.

Dozvoljene sve poslovne djelatnosti osim kockanja i klađenja

Članom 8. navodi se kako se u poslovnim prostorima locinarim u trgovačkim centrima i tržnicama mogu obavljati sve poslovne djelatnosti, osim djelatnosti kockanja i klađenja. Na taj način kladionice i kockarnice bit će smještene u zeničkim naseljima koja su udaljenija od centra grada.

Za kršenje ove odluke određene su i kazne. U iznosu od 500 do 1.000 KM (1900 kn do 3800 kn) kaznit će se za prekršaj fizičko lice koje je korisnik poslovnog prostora, a ako ga koristi za obavljanje nedozvoljenih djelatnosti, pravno lice u iznosu od 1.500 do 3.000 KM (5700 kn do 11.400 kn), a odgovorna osoba u pravnoj osobi kaznom od 1.000 do 1.500 KM (3800 kn do 5700 kn).

Vlasnici kladionica i kockarnica imaju rok od najkasnije šest mjeseci da svoje poslovnice izmjeste na druge lokacije iz onih zona gdje im je poslovanje ovom odlukom zabranjeno ili do isteka postojećih dozvola za obavljanje takvih djelatnosti.

 

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)