Home / Ličnosti / NEPRIJATNO JE BILO U MINHENU ;Thaci “Ja sam predsjednik suverene države”,Vučić “Ako jesi a nisi, zašto onda pregovaraš sa mnom “?

NEPRIJATNO JE BILO U MINHENU ;Thaci “Ja sam predsjednik suverene države”,Vučić “Ako jesi a nisi, zašto onda pregovaraš sa mnom “?

Ako je Thaci, kako kaže, predsjednik suverene zemlje, što onda pregovara s nama, zapitao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu u Minhenu

Hashim Thaci je, naime, na panelu izjavio da je ključni nesporazum između Beograda i Prištine u tome što Vučić i dalje ne razumije da je on, Thaci, “predsjednik suverene zemlje, koju priznaje 116 različitih zemalja”.

“Ukoliko ja ne prihvatam da ste vi lider suverene države, a ne prihvatam, pre nego što postignemo jednog dana sporazum, moje pitanje je – a šta ću vam onda ja, Srbija, zašto pregovarate sa Srbijom ako je sve gotovo, završeno?”, uzvratio je Vučić i konstatovao da Thaci na to pitanje nema odgovor.

“Kako se to desilo da vi niste i dalje članica EU, Interpola, UNESCO-a ako ste konsolidovana suverena država?”, nastavio je Vučić.

On je takođe ukazao da se Thaci stalno vraća u prošlost, u vrijeme sukoba, prije dvije decenije.

“Kad god im nešto kažete o neispunjavanju obaveza, ili nešto što ne žele da čuju, oni uvek pozivaju u sećanje prošlost… OK., ako vam je tako lakše”, rekao je Vučić.

On je, međutim, ukazao da Beograd i Priština treba da pregovaraju, jer treba da se očuva mir.

“Na meni i Thaciju je da stvorimo dobru atmosferu za pregovore i postizanje dogovora”, rekao je Vučić.

(SB/B92/Tanjug/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)