Home / Vijesti / Regija / POTRESNA DRAMA Pogrebnici kod Požege pomešali tijela dvije pokojnice, u posljednjem trenutku sve shvatili, ali tu nije bio kraj bizarnostima

POTRESNA DRAMA Pogrebnici kod Požege pomešali tijela dvije pokojnice, u posljednjem trenutku sve shvatili, ali tu nije bio kraj bizarnostima

Pokojna Radmila Jovanović (57) iz Male Ježevice kod Požege juče umalo, pod tuđim imenom nije sahranjena u grob druge žene, na drugom groblju, u drugom selu! A sve greškom požeških pogrebnika koji su zamijenili sanduke sa tijelima dvije žene, a da stvar bude još bizarnija nesrećnu Radmilu obukli su u odjeću namenjenu trećem pokojniku – muškarcu.

Da su tijela zamjenjena primjetio je Radmilin sin Slaviša kome su pogrebnici predali kovčeg u kom je, pod imenom njegove majke, počivala starija žena.

Posle prave trke sa vremenom Slaviša je uspio da pokopa majku u njen grob, a da je prethodno ne otkopava iz tuđeg.

-Malo je nedostajalo da završim na psihijatriji. Ne samo ja, nego i moja sestra, otac, ujak – ispričao je danas Slaviša Jovanović (37).

Naime kako objašnjava, njegova majka preminula je 12. februara u požeškoj bolnici. Malo prije nego što je ispustila dušu Slaviša ju je obišao u bolničkoj postelji.

-Kad su mi javili da je preminula, sestra i ja smo otišli da je vidimo. Zatekli smo je prekrivenu čaršavom i u bolnici su nam rekli da ne možemo da je otrkijemo i vidimo – priča on.

Jovanovići su organizovali sve i zakazali sahranu za četvrtak 14. februara u 13 sati u Maloj Ježevici. Međutim, juče ujutro Slaviša i njegova sestra su se zaputili u bolničku kapelu da odnesu odijelo u koje su pogrebnici trebalo da obuku Radmilu za vječni počinak.

-Kada smo došli u kapelu rekli su mi: “U ovom sanduku je tvoja majka, u ovom drugom je stariji čovjek”. Skinuo sam pokrov sa tijela za koje su mi rekli da je moja majka i umalo se nisam srušio, jer to nije bila Radmila nego neka starija žena. Isto je rekla i moja sestra. Pogrebnici su nam na to odgovorili da to jeste naša Radmila ali da se njeno lice tokom prethodna dva dana promenilo, pa da ju je zato teško prepoznati. Nisu nas ubiedili u tu priču naravno! Novi šok nastao je kada sam uoči da je moja majka obučena u muško odijelo. Ispostavilo se da su joj obukli odjeću onog pokojnog starca koji se nalazio u mrtvačnici, u drugom kovčegu – kaže Slaviša.

Nastala je, kako objašnjava, prepirka sa pogrebnicima koji su uporno insistirali da u kovčegu leži njegova majka, a ne neka druga žena. Morao je da pozove policiju i da izjavu.

U kapeli se zatim, na poziv policajaca, pojavila doktorka koja je potpisala smrt Radmile Jovanović.

-Doktorka je rekla: “To nije ta žena, to je ona baka koju je preminula juče”. Izašao sam napolje i počeo da kukam iz sveg glasa, umalo nisam dobio slom živaca – prenosi Slaviša.

Tada je i pogrebnicma bilo jasno da su zamijenili tela.

Ispostavilo se da je Radmila već bila prevezžena u kapelu Bakionicu gde je za isti dan bila planirana sahrana bake koja je ležala u kovčegu koji je trebalo da preuzmu Jankovići. Ubrzo je o zamjeni obavještena i porodica starice koja je ležala u kovčegu ispod krsta sa Radmilinim imenom.

-Oni nisu otvarali kovčeg koji je njima predat, a ostali su zapanjeni kada su u kapeli prepoznali svoju majku. Tada je telo moje Radmile iz Bakionice vraćeno u bolničku kapelu i tu je svako preuzeo svog pokojnika – ni danas ne može da se oporavi od stresa Slaviša Jovanović.

Kapela u kojoj su zamjenjena tela dvije žene, rečeno nam je nezvanično u Zdravstvenom centru Užice, pripada bolnici u Požegi, ali je već duže vrijeme izdata u zakup jednom privatnom pogrebniku čiji radnici snose odgovornost za jučerašnju neprijatnost.

 

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)