Home / Vijesti / BiH / Ekopak u saradnji sa CCI realizovao Eko-kviz

Ekopak u saradnji sa CCI realizovao Eko-kviz

Sarajevo, 29.01.2019. godine

U cilju podizanja svijesti javnosti o značaju zaštite okoliša i energetske efikasnosti Centri civilnih inicijativa (CCI) i Ekopak realizirali su u Bihaću, Zenici, Tuzli, Sarajevu, Livnu i Mostaru zanimljiv Eko-kviz, u kojem su učesnici, „slučajni prolaznici“, odgovarali na set pitanja iz oblasti zaštite okoliša, upravljanja otpadom i energetske efikasnosti.
Svako od učesnika imao je priliku osvojiti vrijednu novčanu nagradu koju je obezbijedio Ekopak, a zanimljivo je da se dio nagradnog fonda učesnika koji nisu tačno odgovarali na sva pitanja, izdvajao za kupovinu ukrasnog bilja i sadnica, koje će biti naknadno zasađene u mjestima odakle dolaze učesnici kviza.


„Jedan od zadataka Ekopaka kao društveno odgovorne kompanije, jeste i edukacija javnosti o zaštiti okoliša i važnosti reciklaže ambalažnog otpada i stoga smo vrlo rado prihvatili ponudu CCI da zajedno realiziramo ovaj projekat. Ovo je samo jedan od niza kampanja koje provodi Ekopak u cilju promocije zaštite okoliša i nastavićemo sa ovom praksom i u budućnosti. Iskreno se nadam da će se gledatelji kviza zabaviti i dosta toga naučiti o zaštiti okoliša i važnosti reciklaže ambalažnog otpada“, kazala je direktorica Ekopaka Amela Hrbat.
Aktivnosti snimanja uličnog kviza provođene su tokom novembra i decembra prošle godine, a trenutno se radi na postprodukciji svih šest emisija koje su planirane da budu emitovane tokom februara i marta 2019. godine. U toku su pregovori za emitovanje sa vodećim TV kućama u Federaciji BiH, a kviz će biti prikazan i na internet Televiziji “Iniciativa TV”, koja je u vlasništvu CCI.

 

Press Office Ekopak/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)