Home / Ličnosti / Boris Tadić: Vučić neće mirno da ode sa vlasti

Boris Tadić: Vučić neće mirno da ode sa vlasti

Aleksandar Vučić neće mirno da ode sa vlasti, jer je vlast jedino što štiti njega i ljude iz njegove oligarhije od krivične odgovornosti za sve što su radili u posljednjih šest godina.

Ta okolnost se savršeno nakalemila na karakter čovjeka koji žudi za vlašću, uživa u izgradnji kulta sopstvene ličnosti, govori o sebi u trećem licu i očajnički traži svoje mjesto u istorijskim udžbenicima. Vučić je čitav život žarko želio da dođe na vlast i od kada ju je preko Nikolićeve pobjede konačno prigrabio, mirno je neće ispustiti, jer ne može više da zamisli život bez svevlasti“, kaže u razgovoru za Danas Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsjednik Srbije.

– Vučić je već pripadao jednom režimu sličnom ovom, koji je takođe srušen na ulici. I sada pokušava da primijeni recepte iz Miloševićevog vremena propagandnim ubeđivanjem javnosti da je broj okupljenih daleko manji nego što jeste i predstavljanjem opozicije kao nasilnika i stranih plaćenika koji rade protiv interesa svoje države. Međutim, kao i svaki autokrata koji se uživeo u ambijent apsolutne vlasti i uvjeren je da mu ona prirodno pripada, počeo je da pravi greške i praviće ih sve više. Protesti su svakako spolja uzdrmali Vučićevu vlast, međutim njegova vlast je konfigurisana tako da neminovno vodi ka uzdrmanju i iznutra. Slabosti Vučićevog sistema iznutra su što on počiva na lažima, nasilju i pljački. Laži i verbalno nasilje su već kroz pokušaj ubistva Borka Stefanovića prerasli u svoj fizički izraz, koji se uvijek na kraju okreće protiv nasilnika. A sistemsko pljačkanje društva od strane Vučićeve partijske oligarhije je već dovelo do sukoba oko podele plena i borbe za dominaciju u budućnosti, kaže Tadić.

 

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)