Home / Vijesti / BiH / Dodik: Ovo je prevršilo svaku mjeru, moraju biti privedeni pravdi

Dodik: Ovo je prevršilo svaku mjeru, moraju biti privedeni pravdi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras da oštro osuđuje pokušaj vandalizma i zloupotrebe skupova grupe “Pravda za Davida”.

Nasiljem pokušavaju da ometu sve druge građane u njihovim aspiracijama i željama da ove praznične dane provedu na najbolji mogući način”, kazao je Dodik u vanrednom programu ATV-a povodom večerašnjih dešavanja u Banjaluci.

Kako je rekao, niko nije ometao skup grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine.

“Neprihvatljivo je što se taj skup zloupotrijebio i što se krenulo dalje sa Trga Krajine, jer je odobrenje bilo da se može održati samo na tom mjestu, a prekoračeno je i vrijeme koje je bilo dato, do 20.00 sati. U njihovom zahtjevu stajalo je da je potrebno vrijeme za održavanje tog skupa od 18.00 do 20.00 sati”, rekao je Dodik.

Kada su u pitanju dalje aktivnosti, poručio je kako “državni organi treba da rade svoj posao”.

“Osuđujem svaku politizaciju i učešće političara, prije svega iz PDP-a i onih koji pokušavaju da svoj poraz na izborima na neki način saniraju zloupotrebnom i Narodne skupštine i na ovaj način Banjalučanima i imidži grada vraćaju na najgori mogući način”, naveo je Dodik.

On je poručio da će podržati “svako zakonito postupanje svih organa, policije i svih drugih”.

“Oni koji su počinili prekršaje, prije svega, organizatori moraju da odgovaraju zato što nisu na odgovarajući način organizovali i proveli taj skup. S druge strane, svi oni koji su činili nasilje na drugom mjestu, tamo gdje je trebalo da se održi koncert moraju biti prepoznati i privedeni pravdi”, kategoričan je Dodik.

On je poručio kako smatra da je “ovo prevršilo svaku mjeru”, te najavio da će podržati sve one koji smatraju da policija treba da zabrani bilo kakve proteste u Banjaluci.

“Banjaluka mora da se vrati normalnom ritmu. Pozivam sve Banjalučane da gidnu svoj glas protiv ovakvog ponašanja. Ovog nema nikakve veze sa istinom i pravdom. One se traže na drugom mjestu, a ne na ovaj način kako to pokušavaju da urade Davor Dragičević i njegovi navodni sljedbenici”, zaključio je Dodik.

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)