Home / Kompanije i Tenderi / GOOGLE ĆE MOŽDA BITI BLOKIRAN U RUSIJI UKOLIKO NE DOPUSTI RUSKU BLOKADU 120 HILJADA URL-ova

GOOGLE ĆE MOŽDA BITI BLOKIRAN U RUSIJI UKOLIKO NE DOPUSTI RUSKU BLOKADU 120 HILJADA URL-ova

Rusko zakonodavstvo može se izmijeniti i dopuniti kako bi se osiguralo strože sankcije protiv inozemnih IT tvrtki, uključujući blokadu Googlea, koji krši zakone zemlje, upozorio je ruski štitnik za telekomunikacije Roskomnadzor.
Ranije ovog tjedna, Google je kažnjen novčanom kaznom od 500.000 rubalja (7.500 dolara) zbog odbijanja povezivanja svoje tražilice s federalnom bazom zabranjenih web stranica. Kazna gotovo podsjeća na smijeh, s obzirom na to da su ABCD Holding Company, koje su  dio Googlea, prošle godine zaradile gotovo 110 milijardi dolara.

“Ako kazne neće imati nikakvog utjecaja na ponašanje inozemnih tvrtki, postoji mogućnost da će zakonodavstvo biti promijenjeno, što će omogućiti blokiranje Googlea u Rusiji”, izjavio je Vadim Subbotin, zamjenik šefa Roskomnadzora. “Blokiranje će postati najteža moguća mjera”, to bi bilo opravdano, s obzirom na sadržaj zabranjenih web stranica Google omogućuje svojim korisnicima slobodno pregledavanje, rekao je.

Govorimo o dječjoj pornografiji, samoubojstvu, drogama, kockanju, prodaji alkohola. Govorimo o ekstremizmu i terorizmu.

Novi je zakon uveden u Rusiji ovog listopada koji obvezuje sve operatore i tražilice da isključe terorističke, ekstremističke i druge nezakonite web stranice iz njihovih rezultata pretraživanja. Da bi to postigli, trebali bi se povezati s bazom podataka od oko 120.000 zabranjenih URL-ova, sastavljenih od strane ruskih vlasti. Međutim, Google odbija filtrirati ilegalni sadržaj, unatoč tome što je Roskomnadzor održao nekoliko sastanaka s predstavnicima američkog tehnološkog diva i objašnjavao  im legalnost.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)