Home / Vijesti / Regija / PRIŠTINSKI MEDIJI SE POHVALILI, VUČIĆU NIJE DOBRO: Stigla američka OKLOPNA VOZILA za VOJSKU KOSOVA

PRIŠTINSKI MEDIJI SE POHVALILI, VUČIĆU NIJE DOBRO: Stigla američka OKLOPNA VOZILA za VOJSKU KOSOVA

jednica skupštine Kosova na čijem će dnevnom redu biti formiranje vojske Kosova zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sjednice predsjednik skupštine Kadri Veseli boravi u posjeti SAD

Viskokomobilna višenamjenska vojna vozila stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2.

Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila “Hummve”. Prištinska televizija podsjeća da je u julu ove godine Vlada Kosova potpisala ugovor o kupovini 51 vozila.

Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Sigurnosnih snaga Kosova i na njoj su učestvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade.

Sjednica skupštine Kosova na čijem će dnevnom redu biti formiranje vojske Kosova zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sjednice predsjednik skupštine Kadri Veseli boravi u posjeti SAD.

 

(SB / Agencije)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)