Home / Kompanije i Tenderi / HTC “EXODUS 1” RAZVIO OPCIJU KUPOVINE SA LITECOINIMA, POKREĆE NOVI SVE-U-JEDNOM SIGURNI NOVČANIK “ZION”

HTC “EXODUS 1” RAZVIO OPCIJU KUPOVINE SA LITECOINIMA, POKREĆE NOVI SVE-U-JEDNOM SIGURNI NOVČANIK “ZION”

Sarajevo, 06.12.2018.Na današnji dan, HTC je najavio da će svoj prvi telefon Exodus projekta, ‘EXODUS 1’, biti dostupan za kupnju s kriptovalutom Litecoin. Prva verzija HTC ‘EXODUS 1’ sada se može kupiti na HTC Exodus web stranici koristeći bitcoin, ether ili litecoin. Kao osnivač jedne od najpopularnijih kriptovaluta u svijetu, Litecoinov tvorac Charlie Lee pridružuje se timu HTC Exodus kao konsultant. Nadalje, firma je objavila da prvi val ‘EXODUS 1’ telefona počinje sa isporukom 5. decembra i riječ je o early accesverziji. Uz to, kompanija je pokrenula ‘Zion’, sve-u-jednom novčanik na blockchainu.

“Sretan sam što će mnogo očekivani HTC ‘EXODUS 1’ sada biti moguće kupiti s Litecoinom. Otkako je stvorena kriptovaluta, moja vizija za Litecoin je uvijek bila povećanje distribucije valute i korištenje iste u vidu temelja za sigurne transakcije širom svijeta “, rekao je kreator Litecoina, Charlie Lee. “Uz Exodus 1 projekat, HTC širi kripto-tehnologiju na mobilni telefon i to na način koji štiti korisničke informacije i novčanike.”

HTC ‘EXODUS 1’ pokazuje najsavremenije performanse i dizajne HTC pionirskog smartphonea. U kombinaciji s operativnim slojem “Secure Enclave” koji je neovisan od operativnogsistema Android, EXODUS 1 može pohraniti korisničke kripto ključeve s najvećom sigurnošću. EXODUS 1 razdoblje označava razdoblje saradnje između HTC-a i globalne blockchain zajednice.

“HTC ‘EXODUS 1’ označava novi veliki početak za nas, ovo je Android telefon s ugrađenim hardverskim novčanikom. Uz ovu jedinstvenu kombinaciju, korisnici koji posjeduju taj telefon također će posjedovati sve svoje privatne ključeve “, izjavio je Phil Chen, HTC-ov voditelj za kriptovalute. “Tek kada korisnici imaju punovlasništvo nad vlastitim ključevima, možemo donijeti istinsku decentralizaciju, vitalni prvi korak prema zaštiti korisnika. Mi to vidimo kao odskočnu dasku do toga kako će ljudi nositi vlastitu digitalnu imovinu i digitalne identitete u svojim džepovima, na identičan način na koji danas nosimo telefone “.

Današnja najava ‘Zion’ sve-u-jednom sigurnognovčanika najavljuje da će se ispuniti Exodusova obećanja da će donijeti siguran, decentralizovaniinternet. S više funkcija, uključujući DAPP-ove, plaćanje, kolekcionarstvo, te razmjenu i pristup širem blockchain tržištu, ‘Zion’ novčanik djeluje kroz visokosigurne Trusted Executive Environment (TEE)tehnologije.

Sa “Secure Enclave” koji djeluje neovisno o operativnom sistemu Android, novčanik će štititi povjerene kripto ključeve sa strogom sigurnošću. Pri autorizaciji transakcija, Zion Trusted UI stvara sigurnu zonu, štiteći korisnike od mogućnostikrađe podataka od strane malware-a.

Zion sve-u-jednom sigurni novčanik

Zion stvara 12-riječnu ključnu frazu za povratak putem Trusted Executive Environments (TEE) koji blokira moguće zlonamjerne napade. Zion se suzdržava od snimanja bilo kakvih korisničkih informacija; svi ključevi i lozinke pohranjeni su direktno u Secure Enclave-u kod korisnika EXODUS 1.

Zion podržava Bitcoin, Ethereum, Litecoin i planirana je podrška za više kriptovaluta, kao i ERC-20 i ERC-721 žetona, kojima korisnici mogu učinkovito upravljati kripto-imovinom.

Jedinstvena funkcija Social Key Recovery dijeli frazu povratka na 3-5 dijelova, omogućujući korisnicima da je pošalju određenim prijateljima ili porodici na čuvanje,kako bi mogli pomoći pri povratku kada je to potrebno. Vaši pouzdani kontakti sada vas mogu podržati sa svojih Android i iOS operativnih uređaja.

Za više informacija posjetite: www.htcexodus.com

O HTC-u

HTC korporacija nastoji donijeti briljantnost u život. Kao globalni inovator na pametnim mobilnim uređajima i tehnologiji, HTC je 1997. godine počeo proizvoditi nagrađivane proizvode i prvijenceindustrije, uključujući i kritički priznate HTC U i Desire linije pametnih telefona. Potraga za briljantnošću je u srcu svega što radimo, nadahnjujući najbolji dizajn u klasi i iskustva mobilnih i virtualnih stvarnosti koje mijenjaju igre za potrošače širom svijeta. HTC je naveden na Tajvanoj burzi (TWSE: 2498). www.htc.com

O Exodus-u

HTCov projekat Exodus je rješenje pametnog telefona koje će osnažiti decentralizaciju interneta. Više od 20 godina, HTC stvara temeljnu tehnologiju za globalnu mobilnu i VR industriju. Kroz Exodus, HTC ulaže u razvoj i implementaciju tehnologije blockchaina koji će dovesti do novog područja sigurnog pohranjivanja podataka i transakcija, te prvi put donijeti tehnologiju blockchaina u sferu mobilnih telefona.www.htcexodus.com

 

Via Media/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)