Home / Vijesti / BiH / ĆEVABDŽINICU OPTUŽILI ZA ZAGAĐEN ZRAK U SARAJEVU: Objašnjenje stručnjaka izazvalo opšti smijeh na Skupštini KS

ĆEVABDŽINICU OPTUŽILI ZA ZAGAĐEN ZRAK U SARAJEVU: Objašnjenje stručnjaka izazvalo opšti smijeh na Skupštini KS

Prema riječima Taisa, zagađenje u okolini zgrade Ambasade SAD u Sarajevu je veće, jer se zgrada nalazi u neposrednoj blizini ćevabdžinice Zmaj.

Na današnjoj Skupština Kantona Sarajevo, između ostalog, raspravljalo se i o zagađenju vazduha u Kantonu Sarajevo. Postavljeno je pitanje da li su mjerenja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država relevantna i da li se na osnovu toga Sarajevo moglo proglasiti najzagađenijim gradom na svijetu.

Kako prenosi sarajevska TV1, prisutnima se obratio i stručnjak za kontrolu kvaliteta vazduha i član Komisije za rješavanje problematike prekomjernog zagađenja vazduha Plamenko Tais. On je rekao da parametri mjerenja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država nisu dobri, ali i dao veoma zanimljiv razlog zašto.

– Mjerna stanica Ambasade se nalazi u neposrednoj blizini ćevabdžinice “Zmaj”, koja često emituje u zrak razne čestice, rekao je Tais i izazvao smijeh u sali.

 

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Madona odgovorila kritičarima nakon fijaska u finalu Evrovizije

Nakon fijaska u finalu Evrosonga kraljica popa Madona je primila mnoštvo kritika. Međutim, ona je …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)