Home / Ličnosti / UEFA stala u Ramosovu obranu: Odbacujemo sve optužbe

UEFA stala u Ramosovu obranu: Odbacujemo sve optužbe

EUROPSKA nogometna organizacija (UEFA) demantirala je glasinu kako je Realov kapetan Sergio Ramos bio dopingiran nakon prošlogodišnjeg lipanjskog finala Lige prvaka u Cardiffu protiv Juventusa.

Football Leaks, na temelju svojih saznanja, uvjerava kako je Sergio Ramos bio pozitivan na kortikosteroid deksametazon. Tvrdi i kako je Europska nogometna organizacija zataškala laboratorijske nalaze i spriječila prvorazredni skandal.

Real Madrid, kao i europska krovna nogometna organizacija, zanijekali su optužbe.

“UEFA kategorički odbacuje neosnovane optužbe koje se tiču pozitivnog rezultata na doping Sergija Ramosa. Sporna kontrola UEFA-e obavljena je uz punu suglasnost s pravilima Svjetske antidopinške agencije (WADA). UEFA informira i WADA-u i FIFA-u o svim slučajevima vezanim za dopinške kontrole i njihove rezultate, kao i što nalazu WADA-ina pravila o detaljnim informacijama i izvještajima tijekom istrage. Također, UEFA i WADA imaju pravo žalbe Sportskoj arbitraži na sve odluke koja UEFA donese. Međutim, UEFA i WADA u slučaju Sergija Ramosa nisu podnijeli nikakvu žalbu. WADA je potvrdila kako je UEFA kontrolu izvršila po zacrtanim pravilima”, istaknuto je u priopćenju Europske nogometne organizacije.

Prema sadašnjim informacijama, dan nakon finala Lige prvaka Real Madrida i Juventusa (4:1) u laboratorij austrijskog grada Seibersdorfa dopremljen je uzorak sa 110 mililitara Ramosova urina.

Nalaz – koji je navodno potvrdio tragove deksametazona, sintetskog kortikosteroida koji se koristi za ublažavanje bola i na listi je zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije – alarmirao je sjedište Europske nogometne organizacije, no disciplinski postupak nije pokrenut.

Sergio Ramos očitovao se izjavom kako mu je klupski liječnik, dokumentirano i izvješćem, dan uoči utakmice s Juventusom ubrizgao po jednu injekciju u rame i koljeno.

Realova kapetana optužuje se kako je s namjerom u travnju tekuće godine izbjegao redovitu dopinšku kontrolu nakon prvenstvene utakmice s Malagom.

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)