Home / Vijesti / Regija / VUČIĆEVI MEDIJI NE PRESTAJU DRAMITI: “Kosovari dali 25 miliona eura da Thaci sjedi iza Putina”!

VUČIĆEVI MEDIJI NE PRESTAJU DRAMITI: “Kosovari dali 25 miliona eura da Thaci sjedi iza Putina”!

Beogradski tabloid Informer piše da su albanski lobisti platili čak 25 miliona eura da bi predsjednik Kosova Hashim Thaci na obilježavanju stogodišnjice od savezničke pobjede u Prvom svetskom ratu sjedeo u drugom redu, odmah iza ruskog lidera Vladimira Putina.

Informer piše da francuska policija proverava informacije da su članovi državnog protokola koji je organizovao skup u Parizu dobili sumnjive milionske uplate sedam dana prije zvanične ceremonije, prenose neidentificirani diplomatski izvori.

Kako piše ovaj Tabliod pod kontlom Vučića,sSkandal u Parizu je bio politička provokacija kako bi se vidjelo na koji će način reagovati srpska delegacija.

-Dobro je da se predsjednik Vučić ponašao racionalno, kaže za Informer sociolog Vladimir Vuletić.

taabloid dalje piše akko su navodbo I francuski internet mediji prenijeli ječer vijst da njihova policija provjerava kako je Thaci dobio maltene najbolje mjesto na proslavi, no nije naveden naziv medija.

– Thaciju je bilo veoma stalo kako će lažna država Kosovo biti predstavljena u Parizu, gde su bile uperene oči celokupne svetske javnosti. Zbog dobrih odnosa Srbije i Rusije i doslednog odbijanja zvaničnog Kremlja da prizna nezavisnost Kosova, Thaviju je bilo važno da se nađe blizu Putina. Plan je bio da na svaki mogući način dođe u kontakt s njim i to predstavi kao podršku Moskve… Zato se nisu štedele pare! – navodi neeimenovani sagovornik Informera i ističe da Kosovo proporcionalno svojoj veličini ima jedan od najvećih budžeta za “keš diplomatiju”:

– Ne zaboravite da se Thaci našao Putinu za vratom i na svečanoj večeri koja je u nedelju uveče priređena u Parizu. Nema slučajnosti u diplomatiji. Setite se i da je Francuska svojevremeno odbila da Srbiji isporuči uhapšenog Ramuša Haradinaja. Kosovski lobisti tamo imaju veoma jako uporište… – dodaje izvor Informera.

I dok su francuski zvaničnici skandal u Parizu pokušali da predstave kao slučajnost (vidite tekst pored), sagovornici Informera ubijeđeni su da je sve dobro izrežirano.
Lider Narodne slobodarske mreže Miroslav Parović potvrđuje saznanja Informer, uz ocjenu da su novac dobili ljudi iz Macronovog okruženja.

– Istina je, albanski lobisti platili su 25 miliona evra jednoj agenciji koja je blisko povezana sa ljudima iz Macronovog okruženja da bi Thaci dobio tretman kao da se radi o predstavniku međunarodno priznate države i imao priliku da se nađe u društvu svetskih državnika – tvrdi Parović.

Član Krunskog savjeta Dragomir Acović smatra da je raspored sedenja na ceremoniji u Parizu bila uvreda za Srbiju i da ona nije naneta slučajno.

Rasporedom sedenja u Parizu prvi put su izjednačeni agresori u Prvom svetskom ratu i njihove žrtve. Predstavnica Nemačke je bila u boljem položaju nego naš predsednik, a Srbija je zemlja koja je bila pobednik i podnela najveće žrtve, smatra Dragoljub Kojčić, politički filozof.

– Sve što se dešava u okviru državnog protokola, a posebno u zemljama kao što su Francuska i Velika Britanija, nije slučajno, takva mogućnost ne postoji. U državnom protokolu ne postoje slučajnosti, on se reguliše na osnovu političkih naloga i presedana – naglasio je on.

I spoljnopolitički komentator ‘Politike’ Miroslav Lazanski uvjeren je da skandal u Parizu nije posljedica nečije nepažnje.

– Da l’ iko misli da je protokol to samostalno uradio? Svaki gest u protokolu je poruka. Pa oni su na proslavi čitali pisma vojnika, a nisu pročitali nijedno od pisama na srpskom! A čitali su čak i na kineskom jeziku – istakao je Lazanski.

 

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)