Home / Vijesti / Svijet / MOMENAT KOJI JE “Z*PALIO” BLISKI ISTOK: Pogledajte kako Hamasova r*keta r*znosi izraelski autobus (FOTO+VIDEO)

MOMENAT KOJI JE “Z*PALIO” BLISKI ISTOK: Pogledajte kako Hamasova r*keta r*znosi izraelski autobus (FOTO+VIDEO)

Objavljen je snimak na kojem se vidi kako palestinska raketa pogađa izraelski vojni autobus, koji je postao inicijalna kapisla za eskalaciju sukoba u Pojasu Gaze

Snimak je sinoć objavila televizijska mreža Hamasa, a na njemu se prikazuje kako protivtenkovski projektil pogađa autobus izraelske vojske.

Kako se navodi, raketa je pogodila autobus svega nekoliko minuta nakon što su iz njega izašli vojnici.

Na snimku se vidi i nekoliko izraelskih vojnih vozila i puno vojnika kako stoje pored autobusa u vrijeme napada.

Ovo je prvi put da je Hamas ispalio protivtenkovsku raketu tipa “Kornet”, ruske proizvodnje, na izraelsku metu od rata u pojasu Gaze 2014. godine.

Palestinske frakcije su potom izdale saopštenje u kojem su navele da su njihovi “borci uspjeli da napadnu autobus pun vojnika raketom ‘Kornet'”, dodavši da je rezultat pogibija i ranjavanje vojnika u autobusu, prenijeli su izraelski mediji.

Izraelska vojska je, međutim, navela da je ranjen jedan vojnik i da je prevežen u bolnicu u kritičnom stanju.

Autobus je zahvatila vatra, a crni, gusti dim dizao se s mjesta napada. Poslije tog incidenta uslijedilo je raketiranje Gaze iz naselja na jugu Izraela.

Protivraketni sistem “Gvozdena kupola” presreo je desetine raketa, a izraelske vazduhoplovne snage napale su mete Hamasa koji vlada Gazom i manje organizacije Islamskog džihada.

Do jutros su Palestinci ispalili oko 400 raketa na Izrael, a izraelska vojska je napala oko 100 meta širom pojasa Gaze, gdje je poginulo najmanje četvero ljudi.

Rano jutros je raketom iz Gaze pogođena jedna stambena zgrada u Izraelu i poginula je jedna osoba.

To je prva žrtva u Izraelu od početka eskalacije nasilja kakvo se ne pamti od kraja pomenutog rata u Gazi koji je trajao 50 dana.

(SB/B92/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)