Home / Vijesti / Regija / SENZACIJA LIGE PRVAKA-CRVENA ZVEZDA NA MARAKANI POBJEDILA LIVERPOOL SA 2:0

SENZACIJA LIGE PRVAKA-CRVENA ZVEZDA NA MARAKANI POBJEDILA LIVERPOOL SA 2:0

CRVENA ZVEZDA priredila je pravi spektakl protiv Liverpoola pred oko 55.000 navijača na užarenoj Marakani. Srpski prvak razbio je prošlogodišnjeg finalista Lige prvaka i ostvario pobjedu 2:0. Zvezda je tako došla do najveće pobjede u svojoj povijesti od raspada bivše Jugoslavije. To je popratila i odlična igra Milojevićevog sastava u prvom poluvremenu kojom je Liverpool u potpunosti nadigran.

Ništa se ne bi dogodilo bez razornog Milana Pavkova koji je odigrao utakmicu karijere i ispisao povijest u noći za pamćenje. Bio je to prvi pogodak Crvene zvezde u skupinama Lige prvaka.

A onda, nekoliko minuta kasnije poslao je projektil u Alissonovu mrežu i dokrajčio nemoćne Engleze. Bio je to zgoditak koji je mnoge navijače Zvezde podsjetio na onu golčinu Nikole Žigića protiv Rome iz 1. prosinca 2005. godine. Taj gol će se vječno pamtiti, a sada mu se pridružio i Pavkov golom koji je osvojio srca navijača.

 

U najavi utakmice Redsi su bili izraziti favoriti i trebalo je to biti još jedno rutinsko odrađivanje posla. Pogotovo nakon onoga što se prije dva tjedna dogodilo na Anfieldu, gdje je Liverpool Zvezdi utrpao četiri komada. No izabranici Vladana Milojevića zajahali su val fantastične domaće atmosfere koja je počela i pola sata prije početka utakmice.

Mlak ulazak u utakmicu Liverpoola i brza Zvezdina kazna

Od trenutka kad je glavni arbitar Lahoz dao znak za početak utakmice, vidjelo se da Crvena zvezda misli ozbiljno. Već u trećoj minuti u šansi je bio Slavoljub Srnić, ali je Zvezda iz toga dobila samo korner.

I prvi udarac u okvir na utakmici bio je djelo zvezdaša. Marko Marin prošao je Alexander-Arnolda i izbjegao pritisak Milnera te pucao, ali vratar Alisson imao je lagan posao. Englezi nisu odgovorili kako je trebalo ili kako se od njih očekivalo. Pomalo nezainteresirano i u opuštenom ritmu ušli su u utakmicu, a tako se protiv Zvezde ne igra, pogotovo na Marakani.

Sturridge promašio nemoguće

U 17. minuti dogodio se možda i prijelomni trenutak utakmice. Daniel Sturridge našao se sam pred domaćim vratima nakon ubačaja s lijeve strane, imao je sve vrijeme svijeta za namještanje i doslovno je vratara Milana Borjana mogao pitati gdje će pucati. Ali umjesto u mrežu, loptu je poslao na zadnji red tribine.

Ovaj promašaj kao da je u potpunosti slomio Redse jer su se nekoliko minuta kasnije našli u inferiornom položaju. Zvezda je povela. El Fardu Ben pucao je opasno i Alisson je to morao izbaciti u tada četvrti korner za Zvezdu naspram Liverpoolovog jednog. Marko Marin savršeno je pogodio Milana Pavkova, ovaj dominantno nadskočio Van Dijka i zakucao glavom iza Alissonovih leđa za 1:0. Marakana je tada eksplodirala, ali to je bio samo početak.

Englezi nisu stigli ni konsolidirati svoje redove, a u mreži im je završio i drugi pogodak.

U 29. minuti Milan Pavkov ponovno se našao u glavnoj ulozi. Ovoga puta loptu je uzeo negdje na polovici protivničkog dijela terena, pretrčao Van Dijka i odapeo iz daljine. Alisson je pokušao, ali ostalo je samo na pokušaju. Zvezda je povela 2:0, a tribine su se tresle od oduševljenja.

Kloppove zamjene nisu donijele ništa konkretno

Liverpool je u nastavak krenuo furiozno nakon što je Jürgen Klopp odmah na početku drugog poluvremena napravio dvije zamjene. U igru su ušli Roberto Firmino i Joe Gomez, ali Redsi nisu ozbiljnije zaprijetili domaćinu gotovo dvadeset minuta. Fantastična je bila obrana Zvezde u kojoj su sudjelovali gotovo svi igrači. Simultano i vrlo organizirano pratili su samo loptu i tako Liverpool osudili na ubačaje sa strane, s čime su se domaći stoperi uglavnom dobro nosili, a vratar Borjan nije imao previše problema.

Salah pogodio stativu i promašio zicer

Iz uvoda nastavka vrijedi spomenuti 56. minutu i gredu Zvezde koja se zatresla nakon što je Robertson ubacio s lijeve strane, a lopta se nespretno odbila od braniča Zvezde. Na njegovu sreću, nije bilo ozbiljnije prijetnje iz te akcije.

Tek u 72. minuti stiglo je prvo veće uzbuđenje na Marakani u nastavku. Mohamed Salah potegao je iz daljine, ali je Borjan odbio loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta i odbijanca, Egipćanin je dobio drugu šansu, ali je s ruba kaznenog prostora pogodio desnu stativu.

Kloppov va bank pristup nije urodio plodom

Trener Zvezde Vladan Milojević mudro je mijenjao do kraja i uveo svježe igrače sredine terena. Zvezda je imali i nekoliko šansi za zaprijetiti iz kontre, ali su njezini igrači bili suviše brzopleti pa nisu uspjeli doći ni blizu Alissonovih vrata.

U posljednjih deset minuta Klopp je sve karte bacio u napad. Van Dijk je igrao centarfora, na terenu se našao i peti napadač Divock Origi, ali nitko od njih nije stvorio pravu šansu pred Zvezdinim vratima. Tek u 82. minuti Salah se našao u gužvi i pokušao iz mrtvog kuta, ali je Borjan to bez problema uhvatio i spasio svoju momčad od dramatične završnice.

Ni pet minuta sudačke nadoknade nije bilo dovoljno Liverpoolu niti za počasni pogodak.

Dodajmo da Dejan Lovren nije bio niti na klupi bog bolesti i visoke temperature koju je dobio neposredno prije početka utakmice, potvrdio je Klopp.

 

Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)