Home / Ličnosti / PUTIN ODLIKOVAO BANDIĆA: Način na koji mu se gradonačelnik Zagreba zahvalio postao je HIT NA INTERNETU (VIDEO)

PUTIN ODLIKOVAO BANDIĆA: Način na koji mu se gradonačelnik Zagreba zahvalio postao je HIT NA INTERNETU (VIDEO)

– Poštovani predsjedniče, hvala vam na Ordenu družbe i prijateljstva. Na blago dva naša prijateljska grada, Zagrebu i Moskvi, na blago dva prijateljska naroda Ruske Federacije i Republike Hrvatske, spasibo.

Ukazom ruskog predsjednika Vladimira Putina broj 425 od 18. srpnja 2018. godine Ordenom družbe (prijateljstva) u nedjelju je odlikovan zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon što je iz ruku ruskog predsjednika u Kremlju primio orden Bandić je na kombinaciji ruskog i hrvatskog rekao:

– Poštovani predsjedniče, hvala vam na Ordenu družbe i prijateljstva. Na blago dva naša prijateljska grada, Zagrebu i Moskvi, na blago dva prijateljska naroda Ruske Federacije i Republike Hrvatske, spasibo.

Trenutak u kojem Vladimir Putin stavlja orden Milanu Bandiću počinje oko 5:00

Osim zagrebačkoga gradonačelnika, ukazom Ordenom družbe nagrađeni su još i Joseph Butore, potpredsjednik Burundija, te general Pavel Muravejko, zamjenik načelnika Glavnog stožera bjeloruske vojske, i dvojica vijetnamskih znanstvenika iz rusko-vijetnamskog tropskog istraživačkog instituta, Nguen Ti Vin i Nguen Hong Zi.

Orden se dodjeljuje ruskim i stranim državljanima za posebne zasluge u međunarodnim odnosima, rad na uspostavi međunarodnog prijateljstva i mira među nacijama te za znatan doprinos u očuvanju i promociji ruske kulture i baštine ili zajedničkom razvoju zajedničkih projekata s Ruskom Federacijom.

Orden se dodjeljuje od 1994. godine, da bi 2012. godine dobio veći status te je na ljestvici ruskih ordena peti po snazi ili važnosti. Orden je u obliku petokrake, izrađen od srebra s pozlatom te s reljefom globusa u središtu optočenim crvenim rubinima, a među ostalima, dosad su ga dobili i predsjednik srpskog entiteta u BiH Milorad Dodik, srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, bivši srpski predsjednik Tomislav Nikolić i filmski redatelj Emir Kusturica.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)