Home / Vijesti / Regija / Misteriozni kupac preprodaje Titov apartman u New Yorku po četiri puta većoj cijeni?!

Misteriozni kupac preprodaje Titov apartman u New Yorku po četiri puta većoj cijeni?!

Britanski dnevnik Daily Mail objavio je danas opširni tekst o prodaji luksuzne vile, na prestižnoj adresi Park avenije koja je donedavno pripadala državama naslijednicama bivše Jugoslavije. Riječ je o istom onom apartmanu koji je prodat krajem maja ove godine, za 12,1 milion dolara. No, sada se poznati „Titov apartman“ prodaje za 50 miliona dolara!

alt

alt

alt

alt

Iako je agencija za nekretnine koja je vodila posao potvrdila da je kupoprodajni ugovor potpisan 31. maja, o kupcu nisu željeli govoriti. No, nezvanično je kolala informacija da je stan kupio Philippe Khuong-Huu, investicijski bankar vijetnamsko-francuskog porijekla sada nastanjen u New Yorku.

Kako piše Daily Mail apartman se prodaje za 50 miliona dolara, a objavljene fotografije prikazuju izuzetan luksuz koji i danas vlada u kući koja je nekad pripadala i Corneliusu Vanderbiltu.

Kuća ima dvadesetak soba, dva električna lifta (imala ih je među prvima u New Yorku) koji su i danas u pogonu te osam kupatila, ograde su ručno napravljene, a na stropovima su freske anđela i oblaka.

Jugoslavija je kuću kupila u 1947. godine, a sagrađena je 1904. Prvi je vlasnik bio Robert Livingston Beeckman, mešetar na berzi i kasnije guverner Rhode Islanda te po njemu zgrada nosi naziv “Beeckmanova kuća”.

Raskoš zgrade podsjeća na Versailles, s bijelim mramornim stubištem i pozlaćenim krovnim prozorom, a sačuvan je i stari štednjak iz 1905. godine.

– Sve je netaknuto i tko to kupi, posjedovat će komadić povijesti New Yorka – kaže Tristan Harper, isti onaj agent preko koga su naslijednice bivše Jugoslavije apartman prodale krajem maja 2018. godine za 12,1 milion dolara.

U jeku prvobitne prodaje apartmana, Haper je tvrdio kako ima šest zainteresiranih kupaca, da su svi visoke platežne moći. Haper je također tvrdio da se zajedno s apartmanom prodaje i sav namještaj i slike.

Njujorške novine pisale su proljetos da je to jedna od najboljih privatnih kuća koje se mogu kupiti na prestižnoj Petoj aveniji.

SB/PD.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)