Home / Ličnosti / Ronaldo: Zaslužio sam Zlatnu loptu više od Modrića, a iz Reala me potjerao Perez

Ronaldo: Zaslužio sam Zlatnu loptu više od Modrića, a iz Reala me potjerao Perez

ŠPANJOLSKI mediji nisu štedjeli kritike na račun Reala poslije debakla u El Clasicu. U Madridu se još nisu ni počeli oporavljati od pet laganih komada koje su jučer primili, a danas su doživjeli novi potres.

Junak Realovih navijača Cristiano Ronaldo otkrio je u ekskluzivnom intervjuu za France Football da je baš zbog Florentina Pereza i napustio Kraljevski klub poslije devet uspješnih sezona na Santiago Bernabeuu.

“Osjetio sam u klubu, a pogotovo od strane predsjednika, da me više ne smatraju onakvim kakav sam bio godinama. U prvih četiri-pet sezona bio sam ‘Cristiano Ronaldo’. Poslije toga sve manje sam to bio. Predsjednik me više nije gledao istim očima, kao igrača koji je nezamjenjiv u momčadi. To me natjeralo da odem”, rekao je sjajni Portugalac.

I zato je, kako kaže, spakirao svoje kofere i zatražio transfer u Juventus. Torinska Stara dama platila je 100 milijuna eura, a Real je ostao bez najboljeg strijelca u povijesti kluba i čovjeka koji je bio glavna figura u osvajanju 15 trofeja, računajući i četiri “ušata” trofeja Lige prvaka i dvije titule španjolskog prvaka.

Zidane nije bio problem

Florentino Perez, čini se, razmišljao je strogo financijski. Ronaldu su već 33 godine i ovo je vjerojatno bila posljednja prilika da se u klub inkasira velik novac od njegova transfera.

“Često sam u novinama čitao priče kako sam tražio odlazak iz Reala. To je samo djelomično točno. A istina je da nisam osjećao da me predsjednik i dalje podržava. Da je u pitanju novac, otišao bih u Kinu, gdje bih zarađivao pet puta više nego u Juventusu. U Realu sam zarađivao kao i u Torinu, ako ne i više. Razlika je u tome što me Juventus baš želio, to su mi jasno dali do znanja.”

Bolji od Modrića

Odlazak Zinedinea Zidanea, tvrdi Portugalac, nije bio presudan, ali je imao utjecaja na njegovu odluku.

“Nisam otišao zbog Zidanea, ali to je bila jedna od onih sitnica koja mi je olakšala da shvatim što mislim o aktualnoj situaciji u klubu”, objasnio je.

Ronaldo je objasnio i zašto je zaslužio Zlatnu loptu ispred Luke Modrića.

“Da, smatram da sam je zaslužio. Moj san je osvojiti šestu Zlatnu loptu i prestići Lionela Messija”, rekao je Ronaldo i mnoge iznenadio tom izjavom.

Naime, prije samo nekoliko dana Luka Modrić u intervjuu za isti francuski list izjavio je da je Ronaldo za njega najbolji na svijetu.

Posljednjih tjedana naslovnice su opet pune Ronalda, ali ne zbog sjajnih partija u dresu Juvea, iako ih je nekoliko i bilo, nego zbog događaja iz 2009. godine koji bi mu mogao ostati velika mrlja u uspješnoj karijeri.

Riječ je o optužbama za navodno silovanje u Las Vegasu.

“Naravno da me to pogađa jer utječe na moj život. Imam partnericu, četvero djece, majku koja je u godinama, sestre, brata, obitelj s kojom sam vrlo blizak. Da ne pričam o mojoj reputaciji, da sam nekome uzor… Zamislite što znači kada vas netko optuži za silovanje, bilo da ste to napravili ili ne. Znam tko sam i što sam napravio. Istina će izaći na vidjelo i svi ljudi koji me sada kritiziraju, koji sve to pretvaraju u cirkus, vidjet će što će biti”, zaokružio je svoj intervju napadač talijanskog prvaka.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)