Home / Vijesti / BiH / Mujo Koričić optužio migrante za pet ubistava – MUP Makedonije sve demantirao!

Mujo Koričić optužio migrante za pet ubistava – MUP Makedonije sve demantirao!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije demantiralo je tvrdnju Muje Koričića, komesara MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK), koji je u izjavi za RTV USK rekao kako je u USK uhapšen migrant koji se sumnjiči za ubistvo pet osoba u Makedoniji.

– U sektoru unutrašnjih poslova nije zabilježen takav slučaj te, s tim u vezi, ne sumnjičimo nikoga – saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije, prenijeli su mediji u toj zemlji.

Govoreći o krivičnim djelima i prekršajima koji se stavljaju na teret migrantima, komesar Koričić je u gostovanju na RTVUSK doslovno rekao:

-Evo još samo da kažem zbog čega je bitno legitimisanje. Pa mi smo prije petnaestak dana na košarkaškom igralištu ovdje u Borićima (Bihać), lišili slobode jednog migranta za kojeg smo kasnije utvrdili, znači utvrdili, nekakvim svojim vezama, kontaktima, da je on osumnjičeni za peterostruko ubistvo u sukobu migranata u Makedoniji. A taj čovjek se nalazi ovdje.

Da stvar bude još gora, novinarka RTV USK koja je vodila razgovor sa Koričićem, a nakon ovih njegovih riječi, kostatuje:

-Očito je da takvih ima jako puno. Identitet im je nepoznat, a u suštini na ovaj način koji ste Vi rekli, može se otkriti.

Izjavu komesara Koričića u vezi s migrantom kojeg je optužio za petostruko ubistvo možete pogledati na 20:30 minuta na snimku ispod.

Koričić je na poziciju policijskog komesara imenovan nakon posljednje smjene Vlade USK te imenovanja novog saziva kojeg su podržali A-SDA, SDP, Demokratska fronta i SBB, a nakon što MUP USK više mjeseci nije imao komesara, piše Faktor.

 

Nakon što je Nezavisni odbor ocijenio Koričića kao najboljeg kandidata za funkciju policijskog komesara,  nedavno smijenjena Vlada USK nije nikad završila proceduru imenovanja do kraja, zbog navodne nepotpune dokumentacije koju su dostavili kandidati. Iz opozicije su sve vrijeme tvrdili da je tadašnja Vlada svjesno opstruisala izbor komesara.

Novoimenovana Vlada na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem kao jedan od prioritetnih zadataka je sebi stavila imenovanje policijskog komesara.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)