Home / Vijesti / BiH / DODIK JE POBRKAO LONČIĆE: Zastava Republike Srpske već 20 godina u Predsjedništvu BiH

DODIK JE POBRKAO LONČIĆE: Zastava Republike Srpske već 20 godina u Predsjedništvu BiH

Milorad Dodik obećao je da će kao novi član Predsjedništva BiH u tu instituciju unijeti zastavu Republike Srpske. Međutim, zastava Srpske u toj instituciji je već 20 godina.

Zastavu Republike Srpske u Predsjedništvo BiH unio je prvi srpski član Predsjedništva Momčilo Krajišnik.

Tako je zastava Republike Srpske bila u Predsjedništvu BiH i za mandata Mirka Šarovića, Borislava Paravca, ali i Živka Radišića i Nebojše Radmanovića.

Dok su u Predsjedništvu BiH bili kadrovi SDS-a tu je bio i grb Nemanjića, ali je nakon njih zamijenjen novim zvaničnim grbom Republike Srpske.

Mladen Ivanić u tu instituciju je, pored zastave i grba Republike Srpske, donio i ikonu, tradicionalni zmijanjski vez i još niz detalja koji jasno pokazuju da tu boravi srpski član Predsjedništva koji predstavlja Srbe i Republiku Srpsku.

“To srpsko prisustvo ovdje je nešto potpuno normalno. U četvorogodišnjem mandatu ovdje sam primao i ambasadore i državnike i nikada niko nije imao ni jednu primjedbu na to što se ovdje nalazi zastava Republike Srpske. Naprotiv svi su to smatrali normalnim”, kaže Ivanić i to ilustruje činjenicom da je u njegovom kabinetu, pored zastave Republike Srpske, održan sastanak članova Predsjedništva sa bivšim američkim predsjednikom Bilom Klintonom.

Ivanić podsjeća i da je on dodatno pojačao prisustvo srpskih simbola i tradicije u Predsjedništvu BiH. Prvi je član te institucije iz Republike Srpske koji je prije četiri godine unio Badnjak u Predsjedništvo i organizovao prijem povodom pravoslavnog Božića.

,,Smatram da je to bio izuzetno lijep i kulturan događaj koji je dodatno istakao snažno prisustvo Srba u Predsjedništvu BiH. Na to sam jako ponosan”, ističe Ivanić i dodaje da ne zna kako neki planiraju u budućnosti da se ponašaju prema srpskim simbolima, ali smatra da će biti zanimljivo vidjeti na koji način će to uraditi.

“U poslednje četiri godine prisustvo Srba i Republike Srpske,odnosno njihovih simbola i tadicije, bili su snažno zaspupljeni u Predsjedništvu BiH ali na kulturan i dostojanstven način”, zaključio je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)