Home / Kompanije i Tenderi / Putnik na letu Ryanaira izazvao incident

Putnik na letu Ryanaira izazvao incident

NAKON što je u javnost procurila snimka rasističkog incidenta na letu Ryanaira, u kojem je stariji bijeli muškarac maltretirao stariju crnkinju, britanska policija je priopćila da je identificirala muškarca.

Žena koju je maltretirao, Delsie Gayle (77), rekla je da je ostala zapanjena i deprimirana nakon što je muškarac vikao na nju da se pomakne prilikom ukrcavanja na let iz Barcelone u London prošlog petka, javlja The Guardian.

Nazvao ženu “ružnim crnim kopiletom” jer se nije makla dovoljno brzo

Na snimci incidenta vidi se kako se njena kći pokušava suprotstaviti muškarcu, govoreći mu da je njena majka hendikepirana. Muškarac joj odgovara da “ga nije briga je li hendikepirana ili nije”. ”Ako joj kažem da se makne, maknut će se!”

U snimci se također može čuti kako muškarac Gayle naziva “ružnim crnim kopiletom” i dodaje: “Ne razgovaraj sa mnom na stranom jeziku, glupa ružna kravo.”

Sve se navodno dogodilo prije nego što je avion poletio, a Ryanair se na društvenim mrežama našao na udaru kritika zbog načina kako je njegovo osoblje reagiralo na incident. Iako su neki od putnika koji su stali na stranu crnopute žene tražili da se muškarca izbaci iz aviona, osoblje je umjesto toga premjestilo Gayle na drugo mjesto.

Gayle je u intervjuu za ITV News rekla kako misli da ju je muškarac vrijeđao i maltretirao zbog boje kože: “On je platio svoju kartu, ja svoju. Zašto me onda tako maltretirao? Zbog boje moje kože… Da sam ja to napravila njemu, sigurna sam da bi on zvao policiju.”

Ryanair nije izbacio muškarca, nego je premjestio ženu koju je napao

Dodala je da ne misli više putovati letovima ovog low cost avioprijevoznika, zbog načina kako se osoblje ponijelo prema njoj. “Osjećam se zaista deprimirano zbog toga. Odlazim u krevet govoreći sebi: Što sam napravila?”

Njena kći Carol Gayle (53) kritizirala je odgovor Ryanaira i dodala kako nisu dobili ispriku od njih: “On je trebao biti premješten ili izbačen s aviona, a ništa nije učinjeno… Nitko se nije ispričao. Nismo dobili ništa. Samo želimo otvorenu ispriku Ryanaira.”

Izgleda da je cijeli sukob počeo jer je Gayle, koja ima artritis, trebalo nešto više vremena da se pomakne kako bi neimenovani muškarac mogao sjesti.

Ministar prometa Velike Britanije Chris Grayling nazvao je incident “potpuno neprihvatljivim”. S druge strane, ministar prometa u sjeni, laburist Karl Turner, upozorio je da će zbog toga što Ryanair nije odmah izbacio muškarca s leta i predao ga španjolskoj policiji britanska policija vjerojatno imati svezane ruke. Naime, budući da je Ryanair registriran u Dublinu, a avion je bio na španjolskom tlu, britanska policija nema nadležnosti.

 

Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)