Home / Ličnosti / Doktoricama iz Kragujevca u odbranu stale i kolege: Tvrde da roditelji ne treba da trče kod ljekara kad se dijete razboli i da moraju znati kako sami da ga liječe

Doktoricama iz Kragujevca u odbranu stale i kolege: Tvrde da roditelji ne treba da trče kod ljekara kad se dijete razboli i da moraju znati kako sami da ga liječe

Nakon što je prva reakcija javnosti na snimak iz Doma zdravlja u Kragujevcu, koji je juče objavila jedna mama, bila veličanje ove žene kao heroine koja je ustala protiv korumpiranog sistema, kako vreme odmiče sve je više onih koji staju na stranu ljekarki ove ustanove, kojima su najprije priželjkivali momentalni otkaz.

Osim pojedinih Kragujevčana, koji tvrde da poznaju ove doktorice, oglasile su se i kolege spremne da brane Nadu Ilić i Jasminu Ivošević. Pedijatar iz Prijepolja Samra Skadrak obratila se preko svog Fejsbuk profila majci Violeti Cvetković, koja je snimila ovaj video.

Pogledajte ispod!

– Rijetko o čemu pišem, što ne znači da nemam stav, nego prosto mi prija da u ovoj šumi svega- ćutim. Sad se obraćam gospođi koja je “zapalila” društvene mreže, stavivši snimak načinjen u dispanzeru u Kragujevcu – istakla je dr Skadrak.

Potom, ona se direktno obratila Violeti.

– Draga mama bolesnog djeteta, ne znam sa kolikim gnijevom i jadom pristupaš situaciji, jer iz viđenog svi možemo samo iz konteksta da izvlačimo. A evo šta sam izvukla – JA PEDIJATAR zaposlena na sekundarnoj, a nekad ranije radila u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Taj telefon kojim mašeš i neovlašćeno snimaš trebalo je da upotrebiš da okreneš dispanzer i da zakažeš pregled kod djetetovog ljekara. A da… a prije toga da daš dobru dozu sirupa za snižavanje temperature – istakla je ona.

Potom je nastavila da nabraja savjete za lečenje djeteta.

– Vjerujem da bi djetetu koje ima ” teške dijagnoze”, kako piše, svako zakazao u okviru istog dana… Ali prosto je bilo lakše zgrabiti bolesno dete i direktno napraviti “mjesto zločina”…senzaciju…popljuvati sistem….Majko, da živiš u inostranstvu do pedijatra ne bi došla ni za pet dana, znala bi da ćeš dva dana davati antipiretike…dete bi ti gledali lekari u Hitnoj…pa ako djetetu ne bi bilo bolje, pogledao bi ga pedijatar – nastavila je ona.

Poručila je i da, po njenom mišljenju, ovo nikako nije bio način da iskaže svoju brigu i nezadovoljstvo.

– A telefon bi držala isključen, kao što dolikuje kad se ulazi u bolnicu, sud, školu…Nema veze, postala si slavna….kraljica mjeseca oktobara…..dobila hiljade pregleda, šerovanja, podržale su te majke… Ali koje? Je li iste one koje sa šest meseci hrane smokijem odojče, sa devet daju krem bananicu i uvijek kad se dijete razboli sa prvim curenjem iz nosića i prvim skokom temperature dotrče lekaru, jer nisu znali dozu sirupa, i da budu brižne i spriječe bolest dok se ne razvije i raspitaju se u prvim minutima bolesti od čega njihovo dijete boluje… E pa nismo vidovnjaci, a ni čarobnjaci… ali ću ti, draga majko, reći da imaš i zaštitnika pacijentovih prava i direktora ustanove, gde si mogla da zatražiš svoja prava. Ovo nije način – poručila je lekarka.

Slažete li se sa njom? Da li majke treba da znaju tačne doze sirupa za svaku bolest koju ima njihovo dijete ili treba da se jave ljekaru kada je bolesno?

 

(BalkansPress / telegraf.rs/Poslovnidnevnik.ba)

 

Komentari

komentari

Check Also

Izvučena tijela rudara: Na nesretne radnike obrušilo se više od 50 kubnih metara zemlje

Nesreća se desila u jami rudnika koji je u vlasništvu kompamnije “Boksit” Milići. Izvučena su …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)