Home / Vijesti / BiH / Bonitetna izvrsnost kompanija Bijeljinske regije

Bonitetna izvrsnost kompanija Bijeljinske regije

Bisnode organizira još jedan susret bonitetno izvrsnih kompanija RS, ovoga puta u Bijeljini, u saradnji sa područnom Privrednom komorom Bijeljine. Ovo je prilika da 25. 10. u prostorijama Komore govorimo o ovoj izuzetnoj temi i pokažemo koliko su bonitetno izvrsne kompanije značajne za privredne rezultate i razvoj Bijeljinske regije, kao i da bonitetno izvrsne kompanije preuzmu svoj sertifikat, međunarodno priznatu potvrdu ekonomskog kvaliteta poslovnog subjekta, njene izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju.

Bonitetno izvrsne kompanije u Republici Srpskoj čine svega 21% njenog ukupnog broja kompanija, ali zato ostvaruju 62% ukupnih prihoda i 70% ukupne neto dobiti ovog entiteta a zapošljavaju 55% od ukupnog broja zaposlenih u RS.

Bijeljinskoj regiji postotak bonitetno izvrsnih je manji ali su zato ostali pokazatelji iznad prosjeka RS – bonitetnoizvrsnih u Bijeljinskoj regiji, koja obuhvata 2 grada i 10opštinaje nepunih 14% od ukupnog broja aktivnih kompanija regije, a one zapošljavaju 54% ukupno zaposlenih regije, ostvaruju 71,5% prihoda i 73% dobiti ove regije. Većina (53,26%) ih spada u male poslovne subjekte, 77,17% radi 10 i više godina, najviše (38,32%) ih je u trgovini a zatim slijedi 22,38% u prerađivačkoj industriji.

Najveći broj bonitetno izvrsnih ove regije, preko 62% nalaze se u Bijeljini, a sa tolikom procentom učestvuju u dobiti i prihodima bonitetno izvrsnih u regiji.

Susret organizujemo u saradnji s područnom Privrednom komorom Bijeljina, koja u nizu svojih aktivnosti uvijek ističe kvalitetne kompanije, jer njihov uspjeh ujedno potvrđuje i dugogodišnji rad i napore ove institucije u stvaranju što boljeg poslovnog okruženja za napredak ekonomije regije.

Bisnode certifikat je potvrda dugogodišnjeg sistemskog i kvalitetnog rada, koji sertifikovane kompanije svrstava u sam vrh domaće ekonomije, stavljajući ih u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Napominjemo da bonitetna izvrsnost definišenatprosječnu bonitetnu vrijednost kompanija a da se metodologija za definisanje bonitetne izvrsnosti zasniva na statističkim modelima koji su sastavljeni na osnovufinancijskih pokazatelja poslovanja kompanija(zaduženost, likvidnost, uspješnost i efikasnost) za posljednje tri godine, kao i na osnovu negativnih događaja(stečaj, brisanje, blokada) u izabranom periodu, metodologiji koju je kreiralo i razvija stotine stručnjaka iz 19 zemalja Evrope, tokom skoro tri decenije postojanja Bisnode grupacije.

BISNODE BH

Kundens nyckelfråga: Vilka problem måste lösas för att nå målen? Vad får kunden att sova dåligt på natten? t ex. frekventa driftstopp i medarbetarnas datorer gör att arbetet tar för lång tid.

pripada grupaciji Bisnode, vodećem evropskom ponuđaču poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj, koja zapošljava 2100 ljudi u 19 zemalja Evrope. Bisnode pruža podršku  kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, zahvaljujući integrisanim i kvalitetnim podacima, na osnovu kojih razvijamo platforme za donošenje odluka koje će pomoći kompanijama da automatizuju svoje poslovne procese i donose odluke na osnovu podataka. Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 miliona kompanija iz 220 zemalja svijeta.

Bisnode BH

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)