Home / Vijesti / BiH / KUSTURICA : “Stižem u Sarajevo, biću Dodikov savjetnik, nas dvojica imamo čiste misli

KUSTURICA : “Stižem u Sarajevo, biću Dodikov savjetnik, nas dvojica imamo čiste misli

Režiser nema dilemu da li da prihvati poziv predsjednika Republike Srpske.

Proslavljeni režiser Emir Kusturica kaže da bi rado prihvatio poziv Milorada Dodika da bude njegov savjetnik dok je na funkciji u Predsjedništvu BiH.

– Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsjednistva biće u Istočnom Sarajevu, u Administrativnom centru RS. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kad budu sastanci u Predsjedništvu BIH, vidjećemo. Ako ne bude zastava RS u Predsjedništvu, sjednice ćemo održavati putem linka – objasnio je Dodik svoju ulogu.

Na pitanje da li bi prihvatio ponudu još uvijek aktuelnog predsjednika Republike Srpske da bude njegov specijalni savjetnik u Sarajevu, dok bude obavljao funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH, Emir Kusturica bez dileme odgovara:

“Ako mogu da budem od pomoći, on valjda zna, zašto mu ne bih pomogao”.

Kusturica odmah zatim objašnjava:

– Nas dvojica nemamo ratnu hipoteku i za razliku od većine aktera koji okružuju Mileta imamo čiste misli, vezane za savladavanje, a ne proizvođenje problema – kaže Kusturica.

Kad je riječ o situaciji u BiH, režiser je ovako vidi:

– Bosna je zemlja gdje je sve trošak, tamo se dobit rijetko knjiži i vjerujem da je Dodik prvi koji može sudbinu čitave regije da promjeni. Ako je već od Republike Srpske napravio regionalnu državu, zašto ne bi mogao da iskoristi to iskustvo i da kroz objedinjavanje različitih funkcija ojača svoju regiju kroz ozdravljenje – ističe Kusturica.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

Jedite bijeli luk i ne brinite: Ovako ćete se riješiti neprijatnog zadaha!

Bijeli luk ojačava imunitet, a zbog svojih antibakterijskih, antivirusnih, antigljivičnih, antiparazitskih i antioksidacijskih svojstava držaće …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)