Home / Vijesti / BiH / FORMIRAN POLITIČKI BLOK // Hozanović za USN.ba: Odlučni smo preuzeti odgovornost i formirati vlast na svim nivoima u koaliciji koja isključuje SDA

FORMIRAN POLITIČKI BLOK // Hozanović za USN.ba: Odlučni smo preuzeti odgovornost i formirati vlast na svim nivoima u koaliciji koja isključuje SDA

Još uvijek je u toku brojanje glasova, a Centralna izborna komisija veoma usporeno osvježava rezultate što još više povećava sumnju u rezultate ovih izbora kao realne i kao rezultate koji su proizvod volje građana. Dok CIK broji glasove, politički subjekti koji žele promjene na političkoj sceni, i koji žele promjene u društvu, koji ne žele zadržati ovo stanje u državi i društvu, rade i nakon izbora.

Naime u medijima se pojavila vijest o formiranju političkog bloka, koji će nastojati isključiti SDA iz vlasti. Pored stranaka ovog političkog bloka, izjave da neće u vlast sa SDA dali su i predsjednici DF-a i SDP-a. Tim povodom razgovarali smo sa šefom izbornog štaba Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) i jednim od osnivača ove stranke, Rifetom Hozanovićem, koji je za portal USN kazao:

S obzirom na činjenicu da su izbornim rezultatima u BiH zadovoljni isključivo pripadnici vladajućih struktura kojima ne odgovaraju nikakve promjene, a da je razočaranje građana ogromno, predstavnici stranaka A SDA, Narod i pravda, Nezavisnog bloka i PDA odlučni su preuzeti odgovornost i povjerenje svojih glasača te nastaviti zajedničkim snagama raditi na nužnim promjenama za ovu državu i njene građane, te se potpisnici ove izjave obavezuju na sljedeće:

– Zajednički nastup političkih subjekata u predstojećim procesima formiranja vlasti prvo na kantonalnim, federalnom i državnom nivou vlasti koji isključuje SDA i druge političke opcije koje žele zadržati dosadašnje stanje u zemlji.

– Zajednički nastup ovog bloka koji predstavlja oko 140.000 glasova na proteklim izborima, podrazumijeva principe koji će štititi interese države, naroda i građana Bosne i Hercegovine, te u tom smislu predstavnici političkih stranaka, potpisnici, insistirat će na što bržem uspostavljanju vlasti na svim razinama, sa kredibilnim, profesionalnim i stručnim ljudima, kao i oslobađanju od straha i opšteg lošeg stanja u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina.

Podsjetimo, čak i Fahrudin Radončić je u izbornoj noći najavio kako će SBB biti opozicija što isključuje mogućnost učešća u vlasti sa SDA.

Izvor:Usn.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)