Home / After Work / Iz Škode najavljuju da će njihov električni kupe i SUV biti napravljeni na identičnoj platformi

Iz Škode najavljuju da će njihov električni kupe i SUV biti napravljeni na identičnoj platformi

Škoda će krajem 2021. godine isporučiti prve primjerke svojih budućih električnih automobila. Bit će dostupni u SUV i kupe varijantama karoserije i podvozja. Zajednička će im biti platforma karakteristična za VAG grupaciju, poznata pod imenom MEB, koja je u uporabi kod svih brendova unutar ove najveće europske grupacije u autoindustriji.

 

Dizajnerska osnova za buduće Škodine električne aute prije svega će biti koncept pod imenom Vision E. Gledajući ga, ne možemo ne primjetiti kako posjeduje linije karakteristične za SUV dok određene linije karoserije ukazuju na njegovu želju da se svidi populaciji sklonoj sportiskijim automobilima, poput kupea.

 

Vodeći čovjek marketinga u Škodi, Alain Favey izjavio je „Vision E daje vrlo dobru predodžbu o tome kako će buduća električna vozila izgledati“. Unutrašnjost će krasiti naoko lebdeći ekran kakav smo već vidjeli u drugom Škodinom konceptnom automobilu imena Vision X.

 

Prije nego li predstavi kupe i SUV temeljen na Vision E konceptu, Škoda će na tržište izbaciti električni Citigo-e koji će dijeliti većinu toga sa bratskim modleom VW e-Up te tek nadolazećim Seatom istog dizajna i klase.Obje izvedbe, kako kupe tako i SUV po svojim vanjskim dimenzijama će se smjestiti između već svima dobro poznatih modela Karoq i Kodiaq. Cjenovno možemo očekivati da će električni modeli Škode biti bliže Kodiaqu nego Karoqu, štoviše vrlo dobro opremljenom Kodiaqu, dakle oko 32,000 Eura.

 

Škoda planira lansirai svoj Citigo-e prije velikih električnih auta s razlogom, a to je nasljeđena njemačka praktičnost. Žele biti sigurni da će servisna mreža te svi ostali kanali podrške vozačima biti već iskusni u baratanju sa potpuno električnim vozilima kada u prodaju puste svoje glavne električne modele. Prema izjavama gospodina Faveya nagađamo da će se prvo raditi o električnom SUV-u. /vozim.hr/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)