Home / Vijesti / BiH / State Department: Neka pobjednici budu dostojni u pobjedi, a oni koji su izgubili u porazu

State Department: Neka pobjednici budu dostojni u pobjedi, a oni koji su izgubili u porazu

Sjedinjene Američke Države dijele brige u vezi izbornog procesa, koje je iznijela promatračka misija OSCE, međunarodni promatrački timovi i lokalne nevladine organizacije – saopćio je State department.

Kako je novinarima rekla Heather Nauert, portparolka State departmenta, one se odnose na rezerve u vezi tačnosti biračkog spiska, pristranosti promatrača izbora, jednake slobode pristupa medijima, “te zloupotrebe javnih sredstava”.

– Ovakve zabrinutosti u suprotnosti su opredijeljenjem bh. institucija prema u cjelosti poštenim i transparentnim izborima. Ohrabrujemo institucije BiH da isprave nedostatke na koje su ukazali promatrači OSCE. Očekujemo da zainteresirani, ali i sami građani, sve nepravilnosti prijave i rješavaju kroz ustanovljene pravne kanale. Političke lidere ohrabrujemo da budu velikodušni u pobjedi i dostojanstveni u porazu – poručila je Nauert, prenosi Avaz.

Naglasila je da SAD ostaju predane prijateljstvu i dugoročnim dobrim odnosima, te da je američki trajni interes stabilna i napredna BiH.

– SAD će i dalje biti partner građanima i vlastima BiH u aktivnostima sveobuhvatnih izbornih, političkih, socijalnih i ekonomskih reformi – zaključila je Nauert.

(Vijesti.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)