Home / Vijesti / BiH / Skup u Banja Luci protekao mirno

Skup u Banja Luci protekao mirno

Veliki skup Pravda za Davida protekao je bez incidenata. Iako su režimski mediji, portaloidi bez adrese, analitičari danima najavljivali haos na ulicama Banjaluke, dolazak navijača iz Federacije i bivših boraca iz tog entiteta ništa od toga se nije desilo. Skup je u potpunosti protekao mirno.

Dan poslije trećeg velikog skupa podrške grupi Pravda za Davida na banjalučkom Trgu Krajine ništa ne ukazuje da se veče prije na tom mjestu okupio ogroman broj ljudi. Na Trgu nema nikakvih tragova a na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima članovi grupe nakon skupa čiste trg.

Skup je prošao bez bilo kakvih incidenata a zvanično je prema informacijama iz policije zabilježen jedan u vezi sa saobraćajem.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak Davora Dragičevića i jednog vozača u automobilu prije skupa.

Glavna banjalučka ulica, koja je inače često zatvorena kada god se nešto dešava u centru, sinoć nije bila zatvorena i saobraćaj je obustavljen tek kada više zbog prisustva velikog broja ljudi na ulici nije bio moguć .

U grupi Pravda za Davida zahvaljuju brojnim Banjalučanima i gradjanima iz drugih gradova na velikoj podršci. Sve procjene govore da je na trg došao velik broj ljudi.

Sve jeste završeno u najboljem redu bez bilo kakvih incidenata ali su sati prije početka najavljenog skupa protekli u velikoj napetosti. Na ulicama Banjaluke, naročito u blizini republičkih institucija bio je primjetan velik broj pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova. Kordon policije razdvajao je centar grada od platoa ispred Radio televizije Republike Srpske na kojem je jedna stranka imala završni predizborni skup. Na ulicama Banjaluke bila su i oklopna vozila ministarstva unutrašnjih poslova.

Incidenata nije bilo ali su mnogi koji su iz drugih gradova Republike Srpske krenuli na skup u Banjaluku spriječeni da dodju ili im je otežan dolazak. Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima policija zaustavlja motoriste koji su krenuli na skup i na jednoj pumpi ih drži 40 minuta.

Snimak iz Novog Grada svjedoči da policija nije dozvoljavala polazak autobusima za Banjaluku.

Policija je, kako saznajemo, na pojedinim ulazima u grad otežavala ulazak i privatnim automobilima. Kontrole su u svakom slučaju bile pojačane a iz Ministarstva unutrašnjih poslova nisu odgovorili na pitanja zašto je gradjanima Republike Srpske iz drugih gradova spriječen odlazak autobusima u Banjaluku. Navodno je gradjanima na licu mjesta rečeno da je to zbog njihove bezbjednosti./BNtelevizija/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)