Home / Vijesti / BiH / NAPETA SITUACIJA “Pravda za Davida”: Ka centru Banie Luke krenuli transporteri iz Zalužana

NAPETA SITUACIJA “Pravda za Davida”: Ka centru Banie Luke krenuli transporteri iz Zalužana

MUP RS saopćio je ranije da okupljanje “Pravda za Davida” nije prijavljeno policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS.

Prema fotografijama koje su neki Banjalučani postavili na drustvenim mrezama, iz policijskog Centra za obuku u Zalužanima, ka centru grada su krenuli oklopni policijski transporteri. Uoči početka protesta “Pravda za Davida” u Banjoj Luci je primjetno pojačano prisustvo policije. Početak skupa zakazana je za 18 sati.

Gradska uprava Banja Luka donijela je naredbu o privremenoj zabrani rada ugostiteljski objekata, te točenja alkoholnih pića tokom trajanja skupa. Brojnim lokalima u centru grada zabranjen je rad do 22 sata.

MUP RS saopćio je ranije da okupljanje “Pravda za Davida”nije prijavljeno policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS Tvrde i da raspolažu informacijama da se organizuje dolazak “određenih grupa lica u Banju Luku sa ciljem da izazovu incidente”, a koji bi, objašnjavaju podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira,međusobne fizičke sukobe i sukobe sa policijom.

S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila Apelujemo na sve građane za razumijevanje i strpljenje i da saraduju sa policijom – saopceno je iz MUP-a RS.

/Faktor/Poslovnidnevnik.ba/

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)