Home / Ličnosti / Sirijac koji “traži kćer” pobjegao iz azila u Zagrebu

Sirijac koji “traži kćer” pobjegao iz azila u Zagrebu

SIRIJAC G.W. koji navodno u Hrvatskoj traži kćer, pobjegao je iz azila u zagrebačkom hotelu Porin, javlja 24sata.

Bijeg Sirijca dogodio se nakon što se pojavila nova informacija u vezi Sirijca i njegove petogodišnje kćeri koju je navodno izgubio kada ga je policija uhvatila u okolici Plitvičkih jezera te ga vratila u BiH.

U azilu imaju prozivke svaku večer u 22 sata i ujutro u 6 sati, a navodno se on nije pojavio na prozivci ni u četvrtak ujutro, ni navečer, kao ni danas ujutro. Pretpostavlja se da je nestao u noći na četvrtak i gubi mu se svaki trag.  Ako policija naiđe na nestalog Sirijca, prijeti mu deportacija, jer mu je bijegom iz azila ukinuto pravo na zahtjev na azil.

Prije mjesec dana Sirijca registrirali u BiH bez djeteta

Allsu za koju tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od njega kad su kod Plitvičkih jezera uhvaćeni nakon što su iz Bosne i Hercegovine prešli hrvatsku granicu.

Kako je objavio RTL, Sirijac je registriran u Bosni i Hercegovini prije mjesec dana – bez djeteta. No iz Službe za poslove sa strancima BiH ne isključuju da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata.

“Otac djeteta W. G., zajedno s još 19 lica, dana 30. 8. 2018. u TC Istočno Sarajevo iskazao je namjeru za podnošenje zahtjeva za azil. U navedenoj grupi nije bilo dijete ženskog spola. Ne isključujemo mogućnost da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata”, odgovorili su iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Sirijac zbog lošeg psihičkog stanja odbio stati pred kamere

S RTL-a su pokušali ponovno stupiti u kontakt sa Sirijcem, no kazao je kako zbog lošeg psihičkog stanja ne želi pred kamere.

Podsjetimo, danima već traje potraga za malom Allsom, petogodišnjom sirijskom djevojčicom koja je prilikom nezakonitog protjerivanja iz Hrvatske razdvojena od svojeg oca, objavili su aktivisti iz Are You Syrious.

Ministar policije Božinović prije dva dana je izjavio da policija nije potvrdila nijedan navod iz priče Sirijca.

Božinović potvrdio da je Sirijac registriran bez djeteta

Samohrani otac iz Sirije prvo je objavio na Twitteru poziv u pomoć u potrazi za petogodišnjom kćerkom Allsom za koju tvrdi da je razdvojen od kćeri kad su uhvaćeni nakon što su iz Bosne i Hercegovine prešli hrvatsku granicu.

Ministar policije Božinović potvrdio je i da hrvatska policija raspolaže informacijom da su Srijca u BiH registrirali bez djeteta.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je potvrdio da policija raspolaže informacijom da je 43-godišnji Sirijac W. G., koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od petogodišnje kćeri, još 30. kolovoza u Sarajevu zatražio azil, ali da u njegovu društvu nije bilo nikakve djevojčice. No Sirijca je policija tada već bila doveza u Hrvatsku i smjestila ga u zagrebačko prihvatilište za tražitelje azila u hotelu Porin.

Sirijac je u ponedjeljak na graničnom prijelazu Maljevac službeno prijavio nestanak djeteta te zatim zatražio azil.

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)