Home / Ličnosti / MLADA, LIJEPA I ZASTRAŠUJUĆA: Zvali su je’ hijena Auschwitza’

MLADA, LIJEPA I ZASTRAŠUJUĆA: Zvali su je’ hijena Auschwitza’

Irma Grese bila je najozloglašenija žena među nacističkim ratnim zločincima. Logoraše je bičevala po goloj koži dok ne im ne bi popucala, a zatim bi masturbirala…

Ona je bila najluđa čuvarica u logorima Auschwitzu i Bergen-Belsenu, a zatvorenike bi tukla svojim kožnim bičem koji joj je bio zaštitni znak i kojeg je uvijek nosila sa sobom. Iživljavala bi se na njim sve dok ne bi pali mrtvi. Koristila se svim mogućim psihičkim i fizičkim metodama mučenja, a navodno je uživala u hladnokrvnom ubijanju zatvorenika.

Mlada Irma Grese bila je ‘utjelovljenje zla’. Neopisivo je uživala u brutalnom mučenju, obožavala je birati koje će zatvorenice poslati u plinske komore,a birala bi uvijek one najljepše. Jedna od omiljenih aktivnosti bila joj je svoje agresivne i izgladnjele pse puštati na nemoćne logoraše.

Zvali su je “Hijena”, “Lijepa zvijer’, ‘Lijepo čudovište’ jer je 20-godišnja Irma bila izrazito lijepa djevojka. Ova svirepa SS-ovka bila je silno krvožedna i uvijek željna novih izazova u maltretiranjima, mučenju i ubojstvima.

Napustila školu i priključila se nacistima

Rođena je 1923. godine kao jedna od petero djece u obitelji koja je imala povijest mentalnih bolesti. Majka joj se ubila tako što je popila klorovodičnu kiselinu, nakon što je doznala da ju suprug vara sa sobaricom.

 

Ona je već sa 14 godina napustila školu jer je bila izložena maltretiranju vršnjaka i učlanila se u ‘Ligu njemačkih djevojaka‘. Tamo su vrlo brzo prepoznali sposobnosti ambiciozne ljepotice koja nije prezala od ničega. A ona je prvi put u životu osjećala pripadnost nečemu te se od srca zalagala za ‘nacionalnu stvar’. Sa samo 19 godina postala je čuvarica u Auschwitzu.

foto: WIkipedia

Lojalna, predana i poslušna nacistkinja brzo se popela do ranga starijeg SS starješine što je bio drugi najviši rang koji su mogle da dobiti žene članice SS-a. Bila je druga najviše rangirana žena u logoru, a nadgledala je oko 30 tisuća židovskih zatvorenica. 

Sadistkinja i nimfomanka

Irma je voljela najprije dobro izbičevati zatvorenike, a zatim masturbirati dok im liječnici previjaju rade. Bila je i jako promiskuitetna pa je osim seksualnih veza sa stražarima imala aferu i sa zloglasnim liječnikom Josefom Mengeleom, poznatom po jezivim eksperimentima na logorašima. Irma je imala bolesnu sklonost da udara bičem žene po grudima dok im se ne otvori koža.

Jednom je ostala trudna s jednim od ljubavnika pa je natjerala logoraša koji je bio liječnik da joj ilegalno izvrši abortus.

 

U proljeće 1945. sa još 45 nacista uhićena je i Irma Grese. Optužena je za ratne zločine i na sudu se izjasnila nevinom. No svjedočenja preživjelih logoraša govorila su sasvim suprotno.

Preživjeli su svjedočili kako je ubijala, mučila, okrutno i seksualno zlostavljala zatvorenike tijekom svog rada u Auschwitzu i Bergen-Belsenu. Svjedočili su o njenoj sadističkoj naravi, premlaćivanjima i strijeljanjima zatvorenika i biranju zatvorenika koje je slala u plinske komore. Osuđena je na smrt vješanjem nakon 53 dana suđenja.

Objesili su je 13. prosinca 1945. te je tako postala najmlađa obješena osobom prema britanskom zakonu u 20. stoljeću. Imala je samo 22 godine.

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)