Home / Vijesti / Regija / GROZNICA ZAPADNOG NILA HARA HRVATSKOM: „Žena je bespomoćno ležala, počeli su joj otkazivati organi…“

GROZNICA ZAPADNOG NILA HARA HRVATSKOM: „Žena je bespomoćno ležala, počeli su joj otkazivati organi…“

Sedam pacijenata koji su hospitalizirani u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nalaze se u po život opasnom stanju

Do kraja prošle sedmice, u Hrvatskoj je registrirano 26 slučajeva zaraze virusom zapadnog Nila, kojeg prenose komarci.

Većinom se radi o zaraženima na području sjeverozapadnog i istočnog dijela Hrvatske, a jedna osoba iz Osijeka je preminula.

Podravski.hr javlja i o dva nova slučaja zaraze u Koprivničko-križevačkoj županiji. Križevčanka (45) je od uboda komarca dobila visoku temperaturu i meningoencefalitis pa je zadržana u koprivničkoj Općoj bolnici.

Vijest je potvrdio epidemiolog iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Darko Radiček, ali i dodao da je stanje oboljele sada stabilno. “Liječe se simptomi, dakle ublažava temperatura, piju lijekovi za glavobolju, prima se infuzija i strogo miruje”, navodi dr. Radiček u razgovoru za Podravski.hr.

Za razliku od žene iz Križevaca, sedam pacijenata koji su hospitalizirani u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nalaze se u po život opasnom stanju. Među njima je i 73-godišnja žena iz Kalinovca kod Đurđevca.

“Susjeda živi sama i pronađena je kako bespomoćno leži, nakon čega je odmah prebačena u bolnicu. Čuli smo da su joj počeli otkazivati brojni organi, a u zagrebačkoj Klinici stavljena je u induciranu komu”, ispričala je Podravskom susjeda oboljele žene.

 

(SB/Net.hr/Danas.hr/Poslovnidnevnik.ba)

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)