Home / After Work / Auto / VOZIO JE 400 KM/H NA AUTOPUTU! Ovo se viđa jednom u životu, NE POKUŠAVAJTE NI SLUČAJNO! (VIDEO)

VOZIO JE 400 KM/H NA AUTOPUTU! Ovo se viđa jednom u životu, NE POKUŠAVAJTE NI SLUČAJNO! (VIDEO)

Uprkos detaljnim pripremama i dalje je riječ o nepromišljenom potezu koji je mogao da se završi fatalno.

Dovoljno je reći da 400 km/h znači ujedno i da u jednoj sekundi vozilo prelazi 111 metara, a pri takvoj brzini malo ko može pravilno da reaguje u neočekivanoj situaciji. Ako je to uopšte moguće.

Osoba koja je bila dovoljno luda da vozi javnim putem tako brzo je Radim Paser. Češki biznismen je ujedno i veliki ljubitelj brzine, pa je tako već jednom na stazi vozio brzinom većom od 400 km/h. A kako je u svojem vlasništvu imao “bugati vejrona” htio je taj pothvat da ponovi, ali na javnom putu.

Što bi značilo da će brzinski rekord morati da obori u Njemačkoj, jedinoj zemlji sa putevima bez brzinskog ograničenja. Nakon što je izabrana dionica i termin, a u saradnji s Bugatijem, Radim je 2015. godine u svojem trećem pokušaju vozio brzinama većim od 400 km/h.

Sada je odlučio svoje iskustvo da podijeliti sa javnošću. Prije samog videa valja još jednom napomenuti da je ovakvog pokušaj izuzetno opasan, uprkos preduzetim predradnjama, te vam savjetujemo da ne pokušavate da oborite ovaj brzinski rekord, niti da pokušavate da mu se približite.

Pogledajte video:

Kronervijesti/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)