Home / Vijesti / Regija / UŽAS NA POZNATOJ HRVATSKOJ PLAŽI: Izašao iz mora i osjetio ubod, kada je pogledao u nogu NIJE MU BILO DOBRO, odmah su pozvali HITNU!

UŽAS NA POZNATOJ HRVATSKOJ PLAŽI: Izašao iz mora i osjetio ubod, kada je pogledao u nogu NIJE MU BILO DOBRO, odmah su pozvali HITNU!

“Kad sam izlazio iz mora obuo sam japanke i osjetio ubod… Pogledao sam prema dolje i vidio da je igla zabijena u taban” – kaže Danijel koji je iz Velike Britanije došao da ljetuje u Splitu.

Nakon šoka, ovaj Britanac se sabrao i otišao do punkta spasilačke službe udaljene 30 metara, gdje su ga dočekali devojka i mladić kojima je objasnio što mu se dogodilo i pokazao im na iglu. Momak ga je nakon kratkog razgovora s kolegicom smjestio da sjedne i objasnio da će mu na ranu nanijeti sprej za dezinfekciju.

Danijel je rekao da mu je nakratko laknulo jer bi ga bilo kakav oblik medicinske pomoći u tom trenutku umirio. Međutim, svjestan da ipak nije bezopasno nabosti se na iglu, upitao ih je da li je tretman koji su uradili dovoljan s obzirom na rizik koji nose takve odbačene stvari.

Prema njegovim riječima, spasilac mu je odgovorio da se ne brine, da to nije ništa strašno i da ne bi trebalo da bude problema. Međutim, Danijel se ipak obratio prijatelju iz Hrvatske i na njegov nagovor odlučio da ode u Hitnu pomoć.

– Uveče sam do Hitne gdje sam bio primljen u roku od pet minuta. Medicinskoj sestri sam objasnio zašto sam došao i pokazao iglu, ona mi je dala broj epidemiološkog centra i savjetovala mi da ih hitno nazovem radi daljnje obrade – kaže turista.

Potom su mu uradili testove krvi i vakcine za tetanus i hepatitis.

– Odmah sam primljen i doktor je poslušao cijelu priču još jednom. Potpuno i profesionalno mi je objasnio moguće scenarije i savetovao mi da primim dve injekcije – tetanus i hepatitis – hvali Danijel tamošnje ljekare.

Po povratku u Veliku Britaniju planira i da uradi testiranje na HIV, ali ljekari smatraju da su male šanse da je zaražen jer je ovaj virus najmanje otporan na spoljnje uslove.

(novi.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)