Home / Vijesti / Gradovi / HRVATI NA NOGAMA: Srpkinja usred Dubrovnika u kameru govorila da je došla posjetiti srpski grad!

HRVATI NA NOGAMA: Srpkinja usred Dubrovnika u kameru govorila da je došla posjetiti srpski grad!

Vesna Pešić, koja je iz Srbije ovih dana došla posjetiti Dubrovnik, snimala je video tokom šetnje i među ostalim govorila da je Dubrovnik srpski grad, piše Slobodna Dalmacija.

– Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi – kaže Vesna u videu dok hoda Dubrovnikom, piše Slobodna Dalmacija.

Objavila je još nekoliko postova u kojima kaže:

– Pitaju me kako se osjećam u Dubrovniku? KAO SVOJ NA SVOME! Ovaj grad osnovala su srpska plemena Travunjani, Zahumljani i Konavljani i dala mu ime Dubrava po gustoj hrastovoj šumi. U ovom gradu oduvijek se govorio prvo srpski jezik, potom talijanski, a onda u manjem broju neki ostali jezici. Naravno, o novokomponiranim jezicima nije bilo ni riječi-Ovdje je na srpskom jeziku srpske knjige štampala Srpska dubrovačka štamparija, a najveći dubrovački pjesnik bješe Srbin Ivo Gundulić. (Konačno, ovdje u ruci ja držim malu Vincansku boginju i roman ITAKE! Tu je i marama sa Vincanskim pismom. Moji pratitelji svuda po svijetu.) – napisala je na svom profilu.

Neki pratitelji, pa i sunarodnjaci, u komentarima su joj napisali da provocira.

– Dokon pop i ovce krsti. Bolje radite nešto korisno umjesto što širite propagandu! Nepotrebno dižete tenzije! Ponašajte se kao turist, a ne kao provokator!”, napisao joj je jedan pratitelj, no ima i onih koji joj pišu: Vratit ćeš ti Vesna Dubrovnik svojoj matici.

Status ove turistkinje se poput požara proširio mrežom, pa su i hrvatski građani komentirali: “Što reći o ovakvim “turistima”? – samo su neki od komentara.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)