Home / Najave / OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Masoni se izjasnili u vezi Kosova!

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Masoni se izjasnili u vezi Kosova!

Velika engleska loža još sredinom juna odlučila da kazni albanske masone zbog invazije na južnu srpsku pokrajinu. Ovo bi mogao biti ozbiljan argument u srpskim rukama.

U borbi za Kosovo i Metohiju Srbija je, potpuno neočekivano, dobila podršku britanskih masona koji su osudili albansku invaziju na srpsku pokrajinu.

Velika engleska loža odlučila je još sredinom juna ove godine da kazni albanske masone zbog ‘invazije na srpsku pokrajinu’, otkriva Informer. Britanski masoni ističu da su jako zabrinuti zbog dešavanja na Kosovu, koje je prouzrokovalo veliko uznemirenje i u drugim ložama u regionu, pa zbog toga čak planiraju i da povuku priznanje Velike lože Albanije.

Diplomatski stručnjaci, naši sagovornici, ocenjuju da je ovo veoma dobra vest jer masoni, kojih ima svuda po svetu i koji pažljivo prate šta rade kolege, imaju dovoljno moći da lobiraju za Srbiju.

Ne treba žuriti

U saopštenju Velike engleske lože piše da odnosi sa Velikom ložom Albanije moraju biti suspendovani.

“ Odnose sa Velikom ložom Albanije treba suspendovati zbog akcija koje su preduzete na Kosovu, a koje smatramo invazijom na teritoriju Srbije. Pošto je razmotrila akciju Velike lože Albanije i uzela u obzir uznemirenje koje je ova invazija prouzrokovala u sestrinskim velikim ložama u regionu, Odbor smatra da je u najboljem interesu ove Velike lože da povuče priznanje Velike lože Albanije. Velika loža glasala je naknadno da ova odluka ima trenutno dejstvo“, navodi se u dopisu koje je potpisao Derek Dinsmor, kancelar Velike lože Engleske.

Komentarišući ove navode, bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović kaže da masoni danas u svetu nemaju uticaj kakav su imali ranije, ali da ih svakako ne treba potcenjivati.

– Masoni imaju pipke u svim uticajnim sferama, uključujući i politiku. Ako je tačno da su suspendovali Albaniju zbog neprihvatljivog otimanja dela Srbije, onda bi to trebalo da bude iskorišćeno. Trebalo bi kontaktirati rukovodstva tih velikih loža, pa bismo samim tim proširili i prikazali drugačiji međunarodni pogled na Kosovo. Naravno, ne treba žuriti sa zaključcima, ali ovaj potez britanskih masona zaslužuje pažnju – podvlači Jovanović.

Kriminalne aktivnosti

Analitičar Saša Borojević takođe smatra da su masonske lože organizovane tako da imaju izuzetne lobističke mogućnosti.

– Svaka masonska organizacija okuplja brojne moćne, poslovne i ostvarene ljude. Oni imaju veliki uticaj u društvu, pa se samim tim dovode u vezu sa političkim uticajem… Ukoliko je istina da je londonska masonerija suspendovala Veliku ložu Albanije, onda to sigurno nisu politički razlozi, već je reč o kriminalnim aktivnostima albanskih masona – uveren je Borojević.

(BalkansPress / Informer)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)