Home / Vijesti / Svijet / U dijelove Europe stiže novi val ekstremnih vrućina, očekuje se 50 stupnjeva

U dijelove Europe stiže novi val ekstremnih vrućina, očekuje se 50 stupnjeva

VAL vrućina već danima hara Europom, a čini da da krajem tjedna u dijelove Europe, točnije Španjolsku i Portugal, stiže još jedan val ekstremnih vrućina koji bi mogao donijeti temperature i preko 50 Celzijevih stupnjeva.

Jučerašnji dan bio je vrlo vruć u cijeloj središnjoj, južnoj i jugozapadnoj Europi. U Španjolskoj su već izmjerene temperature od 40 Celzijevih stupnjeva. U Njemačkoj su danas izmjerene temperature od 38 Celzijevih stupnjeva, u Španjolskoj je najviše izmjerena temperatura danas iznosila 40,5 Celzijevih stupnjeva, a u Portugalu je izmjeren 41 stupanj.

I sjever Europe bilježi ekstremno visoke temperature. U Norveškoj je zabilježen 31 Celzijev stupanj, a na jugu Švedske čak 34 stupnja. Iako se na tom području očekuje blagi pad temperatura, jug Finske i Švedske i sutra očekuju visoke temperature, iznad 30 Celzijevih stupnjeva.

Val ekstremne vrućine na Pirinejskom poluotoku

Meteorološka stranica Severe Weather Europe objavila je da na Pirinejski poluotok stiže ekstremni toplinski val te da će temperature dosegnuti i vrijednosti od gotovo 50 °C. Visoke temperature posebno se očekuju u pojedinim dijelovima zapadne Španjolske te u središnjim dijelovima Portugala.

Od petka do nedjelje tako se očekuje da će maksimalne popodnevne temperature dosezati vrijednosti od 25 do 50 °C u zapadnoj Španjolskoj i središnjem Portugalu. U tim dijelovima Španjolske se u petak, primjerice, očekuju maksimalne vrijednosti temperature od 44 do 46 °C, a u Portugalu od 45 do 49 °C.

U nedjelju se, pak, očekuju temperature od 44 do 47 °C za navedene dijelove Španjolske te od 47 do 51 °C za navedene dijelove Portugala.

Čini se da će u ponedjeljak temperature neznatno oslabjeti te će se u Španjolskoj kretati od 42 do 45 °C, odnosno od 46 do 50 °C u Portugalu./index.hr/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)