Home / Vijesti / Gradovi / ŠOKANTAN VIDEO- napad na studenticu usred dana u Parizu

ŠOKANTAN VIDEO- napad na studenticu usred dana u Parizu

KAKO piše BBC, Francuska je šokirana napadom na studenticu do kojeg je došlo u Parizu. Naime, Marie Laguerre hodala je ulicom dok je iza nje išao muškarac koji joj je počeo dobacivati uvredljive komentare sa seksualnim konotacijama.

Laguerre ima 22 godine i danas je Francuskom radiju ispričala što se dogodilo tog dana.

Bacio pepeljaru na nju pa je udario

Rekla je kako se prošlog utorka vraćala s posla oko 19 sati kada je muškarac počeo dobacivati za njom. “Nije to bilo prvi put, ni tog dana, ni tog mjeseca. Sve se to polako nakupljalo. Naljutila sam se i rekla mu da začepi. Nisam mislila da će čuti, ali čuo je”; ispričala je studentica za Francuski radio.

Tada je muškarac postao agresivan i bacio na nju pepeljaru, promašivši je tek za koji centimetar. Sve ovo dogodilo se uz terasu jednog pariškog kafića, čija je nadzorna kamera sve snimila i objavila video napada.

Nakon što je bacio pepeljaru na djevojku, muškarac joj se približio i udario je.

“Znala sam da će me udariti. Mogla sam pobjeći, ali to nije dolazilo u obzir. Nisam htjela spustiti pogled i sigurno se nisam planirala ispričati”, dodala je. Muškarac ju je udario po licu i nastavio vikati na nju.

Tada su gosti kafića vidjeli što se događa i povikali na muškarca te krenuli za njim, dok je on počeo bježati. Djevojka je, pak, odlučila otići kući, ali se putem predomislila. Vratila se u kafić i zatražila goste da budu svjedoci na policiji jer je odlučila prijaviti slučaj.

Gosti su pristali, a iz kafića su joj ustupili snimku napada kako bi mogla uhvatiti napadača. Snimka je u međuvremenu pregledana preko 900.000 puta.

“Ne smijemo šutjeti”

Laguerre je na svojem Facebooku objavila da se teško oduprijeti nasilju, ali i kako ono pogađa sve žene te kako je vrijeme da se kaže – stop.

“Ne mogu šutjeti i ne smijemo šutjeti”, dodala je.

Zbog ovog slučaja dolazi do promjena u kažnjavanju uličnog nasilja u vidu maltretiranja i dovikivanja, javlja BBC. Francuska vlada već je razmatrala novu mjeru koja će uključivati plaćanje kazne za prijestup na licu mjesta.

“Prve kazne moći će biti izdane ove jeseni”; rekla je ministrica Marlene Schiappa.

Prijestupnici će morati platiti od 90 do 750 eura, a kako javlja BBC, ova mjera dio je paketa mjera koji bi trebao biti usvojen u francuskom parlamentu ovog tjedna.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)