Home / Vijesti / BiH / ŠOKANTNO OTKRIĆE UNUTRAŠNJE KONTROLE „LASTE“: Pronađen arsenal oružja dovoljan da naoruža ČETU, čelnik sindikata osumnjičen za RATNI ZLOČIN NAD BOŠNJACIMA U TESLIĆU!

ŠOKANTNO OTKRIĆE UNUTRAŠNJE KONTROLE „LASTE“: Pronađen arsenal oružja dovoljan da naoruža ČETU, čelnik sindikata osumnjičen za RATNI ZLOČIN NAD BOŠNJACIMA U TESLIĆU!

Unutrašnja kontrola koja proteklih dana češlja beogradsko saobraćajno preduzeće „Lasta“ otkrila je ukupno 18 pušaka i 30 pištolja, od kojih se neki komadi u policijskoj evidenciji vode kao ukradeni, saznaje „Alo“

Oružje nema potrebnu dokumentaciju i nije propisno čuvano. Neki komadi oružja sa magacinskih spiskova su nestali, dok ima pušaka i pištolja čije se porijeklo ne zna, piše u izvještaju unutrašnje kontrole „Laste“.

– Zaprepastili smo se kada smo u neobezbeđenim magacinima pronašli karabine, pištolje i veliku količinu municije. Oružje je i bukvalno bilo svakome na izvol’te i možemo samo pretpostavljati šta se sa njim dešavalo proteklih godina i za kakve je svrhe moglo biti upotrebljavano. Pronađen je i jedan pištolj koji se u policiji vodi kao ukraden – kaže izvor beogradskog lista.

Koliko je situacija u „Lasti“ bila čudna, najbolje govori i to što su se proteklih godina direktori često mijenjali, a Nebojša Mirović, jedan od sindikalnih vođa u tom preduzeću, čak se nalazi na optužnici za ratne zločine na području Bosne i Hercegovine.

Prvi čovjek Samostalnog sindikata „Laste“ sumnjiči se da je kao policajac počinio ratni zločin nad muškarcima bošnjačke nacionalnosti sa područja Teslića i okoline.

I pored svega toga, njemu ne pada na pamet da napusti tu funkciju.

 

(SB/PD.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)