Home / Ličnosti / Ronaldo ostavio Grcima sumanut bakšiš – uz zahtjev koji pokazuje kakav je čovjek zaista

Ronaldo ostavio Grcima sumanut bakšiš – uz zahtjev koji pokazuje kakav je čovjek zaista

Portugalski fudbaler i odnedavno novi član torinskog Juventusa je rođen da pomjera granice, kako na terenu tako i van njega. Po završetku Mundijala u Rusiji otišao je na porodični odmor u Grčku i ponovo oduševio svet – s tim što ovoga puta priča nema veze s fudbalom.

Kristijano Ronaldo je uz Kolindu Grabar Kitarović vjerovatno najčitanije ime u posljednjih mjesec dana. Osim toga što je u 33. godini napustio Real Madrid i pridružio se crno-bijelima iz Torina, iskoristio je nekoliko slobodnih dana da sa porodicom otputuje na odmor na Mediteranu. Osim što nije štedio na luksuzu, Portugalac je osoblju grčkog hotela ostavio i bakšiš od 23.000 dolara, uz jedan zahtjev.

Zahtevao je da zaposleni podele novac na ravne časti. Ovo je još jedan u nizu humanih poteza jednog od najvećih fudbalera današnjice. Nedavno je i Francuz Kilijan Mbape donirao sav dobitak sa SP bolesnoj deci.

Lovely moments!👌🏽

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Na fotografiji koju je objavio na Instagramu uz opis: “Prelijepi trenuci”, Kristijano je najavio nov početak u karijeri. A kada već pričamo o ciframa, unosan bakšiš mu ne pada teško s obzirom na to da je četvorogodišnji ugovor sa Juventusom potpisao za 116 miliona dolara.

Ipak, mora mu se skinuti kapa jer je majstor da šokira, ali i oduševi milione širom svijeta.

Noizz/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)