Home / Vijesti / BiH / OVAKO JE TEKLA AKCIJA U NEUMU S REKORDNOM ZAPLJENOM: Drogu vrijednu 4,5 miliona KM skrivali u KOMORAMA ZA NAFTU, psi ništa nisu osjetili…

OVAKO JE TEKLA AKCIJA U NEUMU S REKORDNOM ZAPLJENOM: Drogu vrijednu 4,5 miliona KM skrivali u KOMORAMA ZA NAFTU, psi ništa nisu osjetili…

Vozač kamiona je iz Metkovića, kao i vlasnik preduzeća i žena na koju je registrovan kamion, a svi imaju isto prezime. U toku su provjere o njihovoj umiješanosti u međunarodnu trgovinu drogom.

Akcija “Petrol line”, koja je na području Neuma u utorak uveče dovela do zapljene rekordnih 665 kilograma skanka, trajala je mjesecima, a u istragu je bio uključen veliki broj inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Prema prvim procjenama, ulična vrijednost oduzete droge procjenjuje se na oko 4,5 miliona maraka.

BiH je bila samo tranzit za prevoz, droga je išla prema Hrvatskoj, ali nije još poznato da li je to bila konačno odredište.

Droga je pronađena u komorama za naftu, koja je prije toga istočena iz cisterne hrvatskih registarskih oznaka.

Sve je rađeno veoma profesionalno. Osumnjučeni su mjesecima praćeni i prikupljani su dokazi. Tokom istrage inspektori su se sretali sa brojnim poteškoćama, jer su osumnjičeni često prelazili granice – pojašnjava naš sagovornik.

Inspektori su posljednjih dana došli do pouzdanih informacija da će u utorak cisterna puna skanka, preko Crne Gore, ući u BiH i zaputiti se prema Hrvatskoj.

– Akcija je do detalja isplanirana, te je cisterna u večernjim časovima zaustavljena u blizini Neuma. Pripadnici SIPA vozaču su blokirali put, pa on nije mogao da bježi, nego se samo zaustavio. Pregledom kamiona u spremniku cisterne su nađene vreće sa drogom – istakao je naš sagovornik.

Vozač kamiona je iz Metkovića, kao i vlasnik preduzeća i žena na koju je registrovan kamion, a svi imaju isto prezime. U toku su provjere o njihovoj umiješanosti u međunarodnu trgovinu drogom.

alt

U SIPA su pojasnili da su cisternu pretresli u sklopu akcije „Petrol Line“, a tom prilikom uhapšen je i vozač koji posjeduje i BiH i hrvatsko državljanstvo.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je ovo jedna od najvećih akcija koja je provedena u BiH, a do sada nijedna policijska agencija nije uspjela da zaplijeni ovoliku količinu skanka.

U SIPA su rekli da su prilikom pretresa cisterne oduzeli tri mobilna telefona „samsung“, zatim 89 vreća, sa po sedam paketa „skanka“:

– Nakon zapljene paketi su izvagani i utvrđeno je da je oduzeto ukupno 665 kilograma droge koja je bila namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope – saopšteno je iz SIPA.

Dodaju da je vozač cisterne, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, predat na dalje postupanje tužiocu Tužilaštva BiH.

 Često na granici

U policiji iz Dubrovnika rekli su da su ostvarili saradnju sa policijskom agencijama u BiH. Oni su pojasnili da su ovu cisternu pratili zbog čestih prelazaka granice.

– Ova cisterna je u utorak oko 1.40 prešla granicu prema Crnoj Gori puna goriva, te se vratila oko 17 časova u Hrvatsku. Prilikom kontrole od strane carinskih radnika, na carinskoj vagi nije odstupala od onog što stoji u carinskoj dekleraciji – rekla je portparol Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić.

Ona je dodala da je vozač sa ovom cisternom zatim oko 20 časova zatečen u Nemu sa drogom.

Kako nezvanično saznajemo, na granici Crne Gore i Hrvatske korišteni su i službeni psi prilikom pregleda ove cisterne, ali ništa nisu otkrili.

 Saradnja

Iz SIPA je juče saopšteno da su u ovoj akciji osim njih učestvovale i druge policijske agencije u BiH.

– Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i MUP-u Hercegovačko-neretvanskog

kanotna na pruženoj pomoći u realizaciji ove akcije – rekli su u SIPA.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)